Tekst objavljen: 10.11.2018 14:29        


Dobijanje vozačke dozvole uskoro će polaznike koštati i do 50 posto skuplje. Novi pravilnik o auto-školama predviđa niz novih kriterijuma za vlasnike auto-škola, a najveće opterećenje je obaveza da poligon za obuku mora biti veliki najmanje 50 ari.

Umesto za kupovinu kola, kredit za polaganje vožnje

"Konkretno znam njih nekoliko koji su digli kredite, ja sam imao tu sreću da nisam morao da dižem kredit, malo sam se pozajmio, malo sam se snašao, malo su mi ljudi izašli u susret da plaćam na rate“, kaže jedan sugrađanin.

Kredit nije za kupovinu kola, već za polaganje vozačkog ispita. A danas je bez vozačke dozvole praktično život nemoguć.

"Znamo da nijedan poslodavac uopšte danas sa vama ne želi ni da razgovara ukoliko niste aktivan vozač, i ukoliko nemate položene određene kategorije. B kategorija je danas apsolutno neophodna, sve veći broj poslodavaca traži i C kategoriju“, kaže drugi.

U ovoj auto-školi kompletna obuka za B kategoriju košta oko 65.000 dinara, ali uskoro će koštati mnogo više.

"Pa promenilo se eto, uslovi za poligone, mnogo veći poligoni, 50 ari za sve kategorije, ja imam sve kategorije, kamion, prikolica, autobus, sve kategorije. Gorivo je poskupelo, mi smo držali ove cene kad je bilo 107 dinara, sad je 175 dizel. Znači sve to traži cene veće“, kaže Nikola Paunović iz auto-škole Talija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Paunović kaže da je do sada plaćao dva poligona na Vračaru, jer su poligoni mogli da budu na javnoj saobraćajnoj površini, i da je taj novac išao u državnu kasu.

"To sam dobio od države, znači povećajte duplo cenu, ali da ostane državi da plaćam. Ja sam otišao da plaćam privatnicima sada. Ja nemam poligon taj. Ja da imam ja bih pravio zgradu, ne bih držo sigurno auto-školu.“

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
obuka vozača polaganje vožnje auto škola krediti automobili cena vozačke dozvole

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana