Tekst objavljen: 17.10.2016 9:55        


Ulaganje u osiguranje nije trošak već investicija, rečeno je na edukativnoj radionici "Žene u agrobiznisu" u Tršiću, koju su realizovale kompanija Dunav osiguranje i udruženje novinara za poljoprivredu Agropreš. 

Ulaganje u osiguranje nije trošak, već investicija

"Imajući u vidu sve nepogode koje su zadesile Srbiju zadnjih nekoliko godina u kojima su dominirale poplave, klizišta i gradonosne nepogode trudili smo se da edukujemo poljoprivrednike i da im objasnimo da je osiguranje kultura investicija, a ne trošak", rekao je direktor glavne filijale Dunav osiguranja u Šapcu Predrag Stanišić.

Stanišić je podsetio na subencije ministarstva poljoprivrede, kojima se registrovanim gazdinstvima vraća 40 odsto od ukupnog iznosa osiguranja, kao i na slične subvencije lokalnih samouprava. Kao primer naveo je Loznicu.

Kada se iskoriste obe subvencije, to znači da se 80 odsto osiguranja vraća osiguranicima, pa ako je na primer premija bila 12.000 dinara onda je povraćaj 9.600 dinara ili ako je bila 3.000 dinara, onda se vraća 2.400 dinara.

Stanišić je na edukativnoj radionici u Tršiću predstavio uslove koje kompanija Dunav osiguranje nudi, precizirajući da premija osiguranja za žitarice sa prosečnim prinosom iznosi oko 3.000 dinara po hektaru, odnosno oko 12.000 dinara za malinu na deset ari.

Milenko Filipović koji se bavi prizvodnjom malina i kupina ima pozitivno iskustvo sa Dunav Osiguranjem.
"Zadnje četiri godine redovno osiguravam kupinu i malinu kod Dunav osiguranja i izuzetno sam zadovoljan saradnjom jer je krajnje korektna i fer. Za to vreme dva puta sam imao štetu i u roku od tri, četiri dana oni su izvršili procenu i isplatili štetu. Zadovoljan sam i siguran sam da će se ta saradnja nastaviti i narednih godina", rekao je Filipović Tanjugu.

Neophodno je, kaže on, da poljoprivrednici shvate značaj osiguranja, jer sve uloženo može "otići" za deset, petanest minuta usled nepogoda.

"Predlažem svima da se osiguraju", istakao je on.

Domaćin edukativne radionice bila je Srboljubka Stanojević koja se bavi organskom proizvodnjom.
Kaže da se proizvodnja isplati, ali da je neophodno da se proizvodnja osigura, te da edukativne radionice doprinose tom saznanju.

"Sve to može porfitablino, ali klima se menja i mislim da bi svaki priozvođač to trebalo da uradi", rekla je Stanojević i dodala da iskustvo koje nosi iz Rusije i Portugalije pokušava da prenese meštanima ovog kraja i da edukativne radionice ovog tipa značajno doprinose tome.

Kompanija Dunav osiguranje u želji da bude partner poljorpivrednicima realizovala je danas osmu interaktivnu radionicu u Tršiću kod Loznice, a prisustvao je veliki broj nosilaca gazdinstava i proizvođača organske hrane koji su bili zaintresovani za uslove i mogućnost osiguranja.

Navedeno je da su profesionalno i na vreme procenjena šteta, kao i blagovremena naknada štete najbolje preporuke te kompanije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Dunav osiguranje osiguranje useva poljoprivrednici

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana