Tekst objavljen: 08.10.2015 8:00        


Ukupna premija u sektoru osiguranja u drugom tromesečju je iznosila 41,1 milijardu dinara, što je rast od skoro 16 odsto u odnosu na isti period lane. U strukturi premije, kako pokazuje Izveštaj za drugo tromesečje u sektoru osiguranja koji je objavila Narodna banka Srbije, učešće neživotnih osiguranja iznosilo je 78,7 odsto, a učešće životnih osiguranja 21,3 odsto.

Ukupna premija osiguranja porasla više od 15 odsto

Rast učešća životnih osiguranja sa 20,4 odsto u istom period prethodne godine posledica je nominalnog rasta tih osiguranja od 21,3 odsto.

Premija neživotnih osiguranja u drugom tromesečju beleži rast od 14,5 odsto u odnosu na isti period 2014. godine.

Premija osiguranja od autoodgovornosti je ostvarila rast od 39,2 odsto, dok su premija imovinskih osiguranja, premija osiguranja od posledica nezgode i premija osiguranja motornih vozila - kasko zabeležile pad od 4,1 odsto, 1,2 odsto i 0,7 odsto, respektivno.

Osiguranje od posledica nezgode, koje, između ostalih, obuhvata i obavezna osiguranja kao što su osiguranje putnika u javnom saobraćaju i osiguranje zaposlenih od povreda na radu, profesionalnih oboljenja i oboljenja u vezi sa radom, u drugom tromesečju godine beleži učešće od pet odsto.

Ako se uporede učešća premije dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja,uočava se njegov blag rast sa 2,3 odsto u drugom tromesečju 2014. godine na 2,4 odsto u istom periodu ove godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
neživotno osiguranje životno osiguranje osiguranje nbs rast osiguranja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana