Tekst objavljen: 21.02.2015 1:56        


BEOGRAD, 6. febrauara (Tanjug) - Podaci o višku zaposlenih u organima lokalne samouprave biće poznati kada bude završena njihova racionalizacija, rekla je danas potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički. Lokalnim samoupravama je neophodna racionalizacija kako bi one postale održive, a mnoge od njih će morati da svoje finanasije "uteraju u red", rekla je Udovički istakavši da se ove g

Udovički: Lokalne samouprave moraju da budu održive

BEOGRAD, 6. febrauara (Tanjug) - Podaci o višku zaposlenih u organima lokalne samouprave biće poznati kada bude završena njihova racionalizacija, rekla je danas potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.
Lokalnim samoupravama je neophodna racionalizacija kako bi one postale održive, a mnoge od njih će morati da svoje finanasije "uteraju u red", rekla je Udovički istakavši da se ove godine kreće od "registra" koji broji oko 60.000 zaposlenih u ustanovama i institucijama i 70.000 u javnim preduzećima.
Prema njenim rečima, program racionalizacije će trajati tri godine i neće se sprovoditi linearno.
Podsetila je i da MMF traži smanjenje od pet odsto, što je u odnosu na 60.000, iznosi 3.000, ali je dodala da će u nekim opštinama i gradovima to biti više, a u nekim manje.
Kao primer je navela popunjenost budžeta, pa tako, kazala je, opštine sa stabilnim budžetima neće morati da otpuštaju radnike, dok će oni sa prezaduženim budžetima to morati da otpuštaju i više od pet odsto zaposlenih.
"U ovoj fazi racionalizacije uzećemo u obzir i lokalna i javna preduzeća, iako se državni sektor ne bavi javnim preduzećima, ali u ovom slučaju pošto su blisko povezana, gledaćemo ih zajedno", rekla je Udovički na sastanku Predsedništva Stalne konferecije gradova i opština.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana