Tekst objavljen: 17.10.2020 18:00        


U Srbiji je veliko socijalno raslojavanje, a više od 2,2 miliona ljudi je siromašno, upozorila je Aasocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata, povodom 17. oktobra, Svetskog dana borbe protiv siromaštva

"U Srbiji je siromašno više od 2,2 miliona ljudi"

"Nepravedna i na granici otimačine raspodela društvenog bogatstva na način da se rezultati rada naroda prelivaju u džepove malog broja pojedinaca i porodica i to, ne na osnovu njihovog rada i sposobnosti nego kao produkt šema, kobinacija, korupcije i političkih privilegija, doveli su da najproduktivniji sloj društva preživljava od danas do sutra i napravili sirotinju od najvećeg dela stanovništva", navodi se u saopštenju tog sindikata.

Istaknuto je da stopa rizika od siromaštva ili socijalne isključivosti u Srbiji iznosi 31,7 odsto, što znači da je više od 2.200.000 građana ima mesečne prihode koji su ispod praga siromaštva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Najteže je porodicama sa troje i više dece, u siromaštvu živi njih 51,9 odsto, a siromašno je i 41,6 odsto samohranih roditelja. Кada tome dodamo oko 350.000 radnika čije porodice žive od minimalca, kao i dve trećine ili 1.650.000 radnika koji primaju zaradu manju od prosečne, dobijamo realnu sliku kako živi narod u Srbiji", naveo je ASNS.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
socijalno raslojavanje Srbija siromaštvo ASNS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana