Tekst objavljen: 23.06.2016 15:17        


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas, tokom obilaska 20. Sajam zapošljavanja koji se održava u Zapadnom holu Sportskog i poslovnog centra "Vojvodina" (SPENS) u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje i Grada Novog Sada, da će u narednih godinu dana u Novom Sadu biti otvoreno gotovo 5.000 novih radnih mesta. 

U narednih godinu dana 5.000 novih radnih mesta

On je rekao da je zadovoljan kako je Uprava za privredu realizovala pomenute programe i istakao da je Grad Novoi Sad dokazao da je dobar partner privrednicima.

Po Vučevićevim rečima kompanija Delfi u ovom trenutku ima 900 zaposlenih, a kompanija Lir - 300 i za koji dan će primiti 200 novih radnika.

Direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje filijala Novi Sad Tatjana Vidović naglasila je da je saradnja sa Gradom Novim Sadom, na čelu sa gradonačelnikom, u borbi za otvaranje novih radnih mesta, veoma dobra.

"Želja nam je da u budućnosti ljudi dolaze na Sajam da bi promenili zaposlenje, a da nam se samo mladi obraćaju zbog prvog posla", kazala je Vidovićeva i dodala da u Novom Sadu ima 23.805 nezaposlenih što je za 14 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

"Statistika kaže da svako četvrto lice koje poseti Sajam zapošljavanja, u narednih šest meseci nađe posao", istakla je Vidović.

Na današnjem sajmu zapošljavanja u Novom Sadu 68 poslodavaca je prijavilo više od 1.700 slobodnih radnih mesta u elektrotehničkoj, ekonomskoj, komercijalnoj, trgovačkoj, ugostiteljskoj, mašinskoj, tehnološkoj, grafičkoj i tekstilnoj struci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sajam zapošljavanja novi sad zapošljavanje mladih

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana