Tekst objavljen: 02.07.2017 11:28        


Uskoro planiraju da "lansiraju" servis za naplatu putem bitkoina za pravna lica, kako bi firme mogle od svojih klijenata da primaju bitkoine kao način plaćanja, a da njima na račun stigne dinarski priliv.

U korak sa svetom: Beograd dobio prvi Bitkoin bankomat

U Beogradu je danas počeo sa radom prvi dvosmerni Bitkoin (BitCoin) bankomat na kojem će građani moći da kupuju ali i prodaju ovu valutu.

-Ovo je prvi automat na kojem će moći da se i prodaju i kupuju bitkoini, a postoji i opcija da se dodaju i druge kriptovalute i to je nešto na čemu ćemo tokom leta raditi – kaže za Tanjug Aleksandar Matanović, direktor firme ECD koja se bavi trgovinom bitkoin valutom u Srbiji.

Uskoro, kaže on, planiraju da “lansiraju” servis za naplatu putem bitkoina za pravna lica, kako bi firme mogle od svojih klijenata da primaju bitkoine kao način plaćanja, a da njima na račun stigne dinarski priliv.

On kaže i da će svi građani moći da koriste ovaj bankomat, ali da praksa pokazuje da su korisnici bitkoin bankomata u svetu uglavnom ljudi koji su dobro upućeni u funkcionisanje ove valute.

– Imamo u vidu da je određenoj populaciji potrebno malo više informacija i zato, organizovaćemo da jednom nedeljno neko od nas bude ovde po nekoliko sati, pored automata.

– Svako ko hoće da kupi ili proda, a treba mu pomoć, moći će da dobije bilo koju vrstu informacija i da mu se nađemo pri ruci – objašnjava Matanović.

On kaže da je u Beogradu ovo jedini dvosmerni bankomat na kojem može da se kupuje i prodaje, a najavljuje da će u narednom periodu biti postavljeni bankomati i u drugim gradovima.

– Pokušaćemo da do kraja godine postavimo još nekoliko jednosmernih, u Nišu i verovatno u Kragujevcu, i jedan još u Beogradu, na novobeogradskoj strani – najavljuje Matanović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Milos 02.07.2017 21:13

    Sto ne rekoste gde se nalazi

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bitkoin bankomat Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana