Tekst objavljen: 01.03.2020 11:00        


Izvršni direktor Epla Tim Kuk rekao je da se njihove fabrike u Kini ponovo otvaraju, i da je optimisitičan u vezi sa borbom protiv koronavirusa u toj zemlji

U Eplu optimisti, ponovo otvaraju fabrike u Kini

"Broj obolelih pada iz dana u dan i vrlo sam optimističan. Kada je reč o dobavljačima, imamo ih svuda u svetu. Imamo ključne komponente iz SAD-a, delove smo zadržali u Kini. Ponovo smo otvorili fabrike u Kini tako da rade i polako se vraćamo u normalu", rekao je Kuk za Foks Biznis.

Kako piše The Verge, tehnički je Kuk naveo tačne informacije - da broj obolelih u Kini opada, ali pojavljuju se u drugim delovima sveta, u Južnoj Koreji, Italiji i Iranu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Zbog toga koronavirus i dalje ima uticaj na globalnu ekonomiju i nije jasno kako će dalje širenje virusa uticati na druge aspekte biznisa, putovanja, javnog zdravstva i politike.

Ovaj medij ističe kako Kuk ovo možda govori zbog toga da bi uverio investitore kako je poslovanje kompanije solidno iako Eplove deonice padaju poslednjih dana zbog zabrinutosti i vesti o koronavirusu.

Prošle sedmice kompanija je u brifingu investitorima saopštila kako će globalni efekti borbe protiv koronavirusa dovesti do nižih prihoda u drugom kvartalu nego što je bilo očekivano.

Saopštili su kako se njihove fabrike za proizvodnju Ajfona ponovo otvaraju, ali da to sve ide sporije nego što je očekivano.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
otvaraju fabrike apple otvara fabrike apple kina korona virus

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana