Tekst objavljen: 15.01.2016 14:38        


Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) će možda biti potreban period do drugog kvartala da donese odluku o učešću u trećem paketu pomoći Grčkoj, izjavila je direktorka te institucije Kristin Lagard u intervjuu nemačkom listu Sie Deutsche Zeitung. 

U drugom kvartalu odluka MMF-a o pomoći Atini

Ona je istakla da će pitanje održivosti duga i napretka ostvarenog na planu grčkih penzionih reformi biti od ključnog značaja za odluku MMF-a o učesću u spasilačkom paketu, prenosi agencija Rojters.

"Jasno je da su penzione reforme okidač koji će pokazati da se grčka ekonomska pozicija poboljšava", izjavila je Lagardova.

Predsednik evrogrupe Jerun Dajselblum izjavio je u četvrtak da je Grčka u potpunosti prihvatila učešće MMF-a u njenom trećem paketu pomoći, uprkos tome što je zvanična Atina ranije saopštila da učešće Fonda više nije neophodno.

"Grčki ministar finansija Euklid Cakalotos mi je potvrdio da grčka vlada pristaje na to da MMF bude deo ovog procesa", rekao je Dajselblum, prenela je agencija Frans pres.

Grčki premijer Aleksis Cipras je u decembru izjavio da učešće MMF-a u spasilačkom paketu, trećem za Atinu od 2010. godine, nije neophodno i da bi taj program mogle da sprovode samo vlasti zemalja evrozone.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
paket pomoći grčka ekonomija dogovor sa mmf dogovor Grčke i MMF

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana