Tekst objavljen: 12.01.2021 10:55        


Ministarstvo zdravlja Crne Gore odlučilo je da od danas dozvoli ulazak u Crnu Goru bez obaveznog testiranja na korona virus, saopštila je ministarka Jelena Borovinić Bojović

U Crnu Goru od danas može da se ide bez testa na koronu Tivat


Borovinić Bojović je na konferenciji za novinare rekla da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori danas bolja i da je u ovom trenutku 57,3 odsto bolničkog kapaciteta popunjeno kovid pacijentima, a da je taj procenat ranije bio 67 odsto.

“Tačan datum dolaska vakcina ne mogu da saopštim jer svakodnevno vodimo pregovore. Informacije detaljnije očekujemo od 10 do 15 dana. Krajem januara mislim da bi vakcine trebalo da stignu u Crnu Goru,” rekla je ona.

Borovinić Borović je istakla da žele prvo vakcine sa evropskim sertifikatom, te da pregovaraju sa Fajzerom i sa AstraZenekom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

“Sem toga naš je cilj da obezbedimo kvalitetnu vakcinu i daćemo sve od sebe da naši građani imaju mogućnost vakcinacije od više različitih proizvođača. Jasno je da nabavka vakcina nije nabavka parfema iz inostranstva, već su potrebni veoma precizni ugovori”, istakla je ona.

Ministarka je dodala da će početkom februara biti osposobljena i PCR laboratorija u Kotoru, što će rasteretiti Institut.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
putovanje bez prc testa jelena borovinić bojović Crna Gora pcr test bivša jugoslavija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana