Tekst objavljen: 02.12.2016 11:16        


Budžet Ministarstva poljoprivrede za 2017. iznosiće 43, 778 milijardi dinara, što je u odnosu na ovogodišnji povećanje od 8, 11 odsto, odnosno za 3, 284 milijarde dinara, saopšteno je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije. 

U Budžetu više para za poljoprivredu nego ove godine

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da je za subvencije u poljoprivredi opredeljeno 3, 284 milijardi, a najveće povećanje budžeta za narednu godinu je u delu podrške investicijama u iznosu od 2, 2 milijarde, što je četiri puta više nego ove godine, kada je bilo predviđeno oko 520 miliona.

Budžet Uprave za agrarna plaćanja povećan je za 2, 522 milijradi dinara, naveo je ministar.
Za start up-ove su planirana tri izvora finansiranja- iz nacionalnog budzeta biće obezbeđeno 100 miliona dinara i iz Fonda za razvoj više od 120 miliona dinara, a treći kroz projekat mininstarstva i EBRD.

Budžetom je predviđen iznos od 5.000 dinara po grlu za krave za proizvodnju teladi i one do sada nisu bile u sistemu podsticaja.

Za kvalitetne priplodne krmače i nerastove uvećani su podsticaji po grlu sa 7.000 na 10.000, dok premije za mleko ostaju sedam dinara po litru.

Takođe je predviđena i veća podršrka pcelarstvu, kroz podsticaje po košnici sa dosadašnjih 600 na 720 dinara, rečeno je na konferenciji.

Predviđeni su povraćaji u iznosu do 50 odsto za nabavku novih specijalizovanih traktora za voćarsko-vinogradarsku proizvodnju, kao i 50 odsto za hladnjače i isto toliko i za objekte za preradu, dodao je Nedimović.

Predviđeni su i posebni podsticaji za nabavku opreme i novih priključnih mašina za biljnu i stočarsku proizvodnju od 40 do 50 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
više novca poljoprivreda budžet novac

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana