Tekst objavljen: 25.12.2016 17:24        


U trenutku kada zakoračimo u 2017. godinu, 2,6 milijardi ljudi koristiće pametne telefone, što će činiti trećinu svetske populacije, podaci su poslovne platforme Statista.com.  

U 2017. ulazimo sa 2,6 milijardi korisnika smartfona

Tolika zastupljenost mobilnih telefona dovešće do velikih promena u mnogim sferama života, pre svega u komunikaciji, zabavi, edukaciji, ali i poslovanju, kupovini i oglašavanju, navodi se u saopštenju švajcarske softverske agencije Namics, čiji su stručnjaciu analizirali na koji način će te tehnološke promene uticati na potrošače.

Prema podacima sa Hostingfacts.com, već sada ima više onih koji internetu pristupaju putem pametnih telefona (52,7 odsto), nego preko desktop-a, dok se čak četiri od pet korisnika smartfona odlučuje za kupovinu na internetu putem pametnog telefona.

Promena navika prouzrokovana ovom tehnološkom revolucijom, dovela je do razvoja mobilnog poslovanja poznatog kao "m-commerce", koji olakšava savremenom potrošaču kupovinu i pretraživanje proizvoda uz pomoć mobilnih aplikacija.

"Istraživanja pokazuju da tzv. m-commerce raste brže u odnosu na e-commerce, i to 200 odsto brže, pa je sve više onih koji mesto za svoje usluge i proizvode kupcima nude i na mobilnim platformama", objašnjava Ketrin Simon iz Namicsa, švajcarske agencije za razvoj softvera i poslovnih mobilnih aplikacija.

Dodaje da, bilo da je reč o malim i srednjim preduzećima, ili verlikim korporacijama, svi bez razlike moraju da prepoznaju važnost integracije biznis aplikacija za mobilne uređaje - ukoliko žele da su prisutni i vidljivi na tržištu.

"Mobilne aplikacije nisu zahtevne za telefone, ne zahtevaju jaku internet konekciju, nemaju u sebi mnogo teških elemenata poput video snimaka, zbog čega su pristupačne i jednostavne za upotrebu. Svaka aplikacija nudi i mogućnost bežičnog plaćanja, pa za kupovinu nije fizički potrebna bankovna kartica, već samo njen broj", navodi Simon.

"Živimo u vremenu u kome se proizvodi i usluge nalaze na našim smartfon ekranima. Izbor je postao virtuelan, kao i novac. Prodavci razmišljaju kao kupci - ukoliko je potrebno platiti račune, izabrati nameštaj ili kupiti poklon, mobilne biznis aplikacije nude im samo klik do ispunjenja, stoga možemo da očekujemo da će u 2017. godini ovakav način poslovanja biti sve prisutniji", zaključuje Ketrin Simon iz Namicsa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mobilni telefon aplikacije pametni telefoni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana