Tekst objavljen: 29.06.2019 17:00        


Neprikladni tvitovi političara, bilo da je u pitanju vređanje ili neki drugi oblik verbalnog nasilja, biće sakriveni i obeleženi posebnom oznakom

Tviter uvodi nova pravila za političare

Korisnici će i dalje moći da vide spornu poruku na tviteru, ali će prvo morati da kliknu na upozorenje kako bi označuli da pristaju da vide sadržaj. Iz Tvitera poručuju da poruke neće biti brisane, jer su one deo javnog interesa, kao i da se ranije dešavalo da dozvole pojedine tvitove, koji nisu u skladu sa pravilima da ostaju na mreži, jer je postojao javni interes da se ta poruka ne briše.

Mnoge kompanije poput Gugla, Fejsbuka i Jutjuba imaju problem da izbalansiraju ono što se može smatrati slobodom govora sa onim što se smatra uvredljivim sadržajem ili nekom vrstom verbalnog nasilja.

Kritičari često navode da Tviter dozvoljava pojedincima da postavljaju poruke koje krše pravila. Primer je predsednik SAD Donald Tramp, koji ima 62 miliona pratilaca i koji je koristio tviter za razne vrste pretnji, poput one oko nuklearnog rata sa Severnom Korejom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Drugi svetski lideri kao što su predsednik Brazila Žair Bolsonaro ili lider Irana Ajatolah Ali Homnei su takođe slali poruke putem tvitera, koje bi sigurno bile obrisane običnim korisnicima.

Osim što će sporni sadržaj biti posebno označen, iz Tvitera kažu da ove poruke neće promovisati, kao i da će ih ukloniti iz pretrage, puš notifikacija i ostalih oblika promocija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
politika nova pravila društvene mreže tviter nova pravila za političare

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana