Tekst objavljen: 14.07.2014 10:25        


Udruženje bankarskih klijenata “Efektiva“ podići će tužbu zbog nezakonitog povećanja cene obaveznog auto-osiguranja za 45 odsto. Na ovaj korak su se odlučili jer ni posle višestrukih apela na Narodnu banku Srbije i osiguravajuće kuće da vrate cene na stari nivo, to nije učinjeno.

"Tužićemo NBS zbog skupljeg osiguranja automobila"

Oni su pozvali sve vozače da u znak protesta protiv ovog poskupljenja danas u podne zaustave svoje automobile na 10 minuta gde god da se u tom trenutku budu našli.

- Elemente za tužbu već smo pripremili, sad ih obrađuje tim pravnika da bi videli protiv koga bi trebalo da bude uperena, ali pretpostavljamo da će biti uperena protiv NBS. Nadamo se da do borbe na sudu neće doći i da će nakon protesta banka da poništi ovu sramnu odluku koja ide direktno na štetu građana Srbije - kaže za 24 sata Dejan Gavrilović iz “Efektive”.

Kako bi protest bio dovoljno upečatljiv, “Efektiva” poziva sva udruženja vozača, taksi udruženja, udruženja autoprevoznika, motociklista, kao i istaknute pojedince, da se udruže kako bi se “koordinisanom akcijom u budućnosti sprečili slični potezi osiguravajućih kuća i države”.

Gavrilović napominje da razloga za poskupljenje osiguranja nema, jer je šteta sve manje, dok su uplaćene premije osiguranja sve veće.

I ne samo to. Prošlogodišnji zahtev Udruženja osiguravača NBS je odbila, a godinu dana kasnije, kada su rezultati poslovanja bili još bolji nego 2012, bila su im potrebna samo dva dana da ovaj zahtev prime, prouče, provere podatke, urade analize i odobre.

- Odgovore od NBS ćemo zatražiti putem zakona o pristupu informacijama od javnog značaja, da vidimo šta se sve tu dešavalo, da li je bilo nekih nepravilnosti - objašnjava za 24 sata Gavrilović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
osiguranje od autoodgovornosti osiguranje autoodgovornosti osiguranje automobila auto osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana