Tekst objavljen: 27.09.2016 9:59        


Cene nafte su se oporavile, ali su i dalje slabe, izjavio je generalni direktor saudijske naftne kompanije Aramko (Aramco) Amin Naser, upozoravajući istovremeno da bi tržišna kolebanja mogla da potraju i u budućnosti. "Iako se naftno tržište oporavilo od najtežeg perioda, ono je i dalje slabo", rekao je Naser na energetskoj konferenciji u Dubaiju, prenosi agencija Frans pres.

Tržište nafte još uvek slabo, uprkos oporavku

Globalne zalhe su, kako kaže, počele da padaju zbog otkazivanja ili odlaganja investicija u nove naftne i gasne kapacitete.

"Uprkos kolebanjima, tržište se kreće ka uravnoteženju, a cene će verovatno vremenom ojačati. Ipak, tržišna kolebanja bi mogla da potraju i u bliskoj budućnosti", ocenio je Naser.

Cene nafte su blago porasle uoči ovonedeljnog sastanka članica Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) i Rusije u Alžiru, a koji bi, kako navodi AFP, mogao da rezultira postizanjem sporazuma o zamrzavanju proizvodnje nafte.

Američka naftna referenca, "laka" nafta WTI za isporuke u novembru porasla je jutros za 31 cent na 44,79 dolara za barel, a severnomorska sirova nafta "brent" je ojačala za 37 centi na 46,26 dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
laka nafta cena nafte proizvodnja nafte opek-a

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana