Tekst objavljen: 20.05.2014 11:36        


Zbog obilnih padavina i poplava koje su se dogodile na većoj teritoriji Republike Srbije, Triglav Osiguranje Beograd, član Triglav Grupe očekuje povećani broj prijava šteta u narednim danima.

Triglav: Spremni za logističku pomoć osiguranicima

„Savetujemo građane da se prvo pobrinu za sopstvenu bezbednost i da tek potom preduzimaju korake da spreče i umanje dalju štetu na svojoj pokretnoj i nepokretnoj imovini, gde god je to moguće,“ saopštili su iz kompanije Triglav Osiguranje.

U elementarnim nepogodama kakve su zemljotresi ili poplava koja je zadesila terotoriju Srbije, bezbednost stanovništva je na prvom mestu. Ipak, čim se stvore uslovi, osiguranici koji su suočeni sa štetama usled elementarnih nepogoda, treba da isprate sledećih 5 koraka:

  • Prvo i osnovno je da se zaštite ljudski životi
  • Preduzeti moguće korake da se spreči dalja šteta
  • Ukoliko je moguće, napraviti nekoliko fotografija oštećene imovine
  • Proveriti osiguravajuće pokriće u svojoj polisi i prijaviti štetu osiguranju
  • Ukoliko je bezbedno, započeti sa popravkama – ali se postarati da se sačuvaju dokazi o nastaloj šteti dok ne pristupe procenitelji osiguravajućeg društva.
„Pored brige oko nepokretne imovine, posebnu pažnju treba da obrate vlasnici potopljenih vozila. U ovakvim situacijama nikako ne bi trebalo da startuju motor svog vozila. Isto se odnosi i na sve elektronske i električne uređaje. Popravka vozila treba da počne tek po izvršenoj prijavi i proceni štete uz poštovanje preporuka dobijenih od procenitelja osiguravajućeg društva,“ dodali su u Triglav Osiguranju.

Kada se prijavljuje šteta, osiguranik bi trebalo da precizira oštećene predmete što je tačnije moguće i da pruži dodatne neophodne detalje, kao što su telefonski broj na kom je dostupan, tekući račun za isplatu štete i ostalo.

U slučaju da vam je neophodna pomoć u popunjavanju odštetnog zahteva, možete se obratiti vašem osiguravajućem agentu, najbližoj filijali Triglav Osiguranja ili centrali u Beogradu, ulica Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd (spisak svih filijala Triglav Osiguranja).

Štete od poplave se mogu prijaviti 24 časa pozivom na dežurni broj 011-3404-900, ili prijavom putem mejla na stete@triglav.rs.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
triglav osiguravajuće kuće imovinsko osiguranje osiguranje imovine poplave

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana