Tekst objavljen: 08.01.2021 12:00        


Jelena Vladić, Danica Pavlović i Ana Tomas Petrović su proglašene za dobitnice nacionalnih stipendija u okviru prestižnog međunarodnog programa L’Oréal-UNESCO "Za žene u nauci", navodi se u saopštenju

Tri naučnice iz Srbije dobitnice svetske nagrade "Za žene u nauci"

Ove tri mlade naučnice nagrađene su za izuzetan naučno-istraživački rad u oblastima farmaceutskog inžinjerstva, biofizike i medicine.

Dobitnicama će biti isplaćene stipendije u vrednosti od po 5 hiljada evra koje su namenjene daljoj realizaciji njihovih naučnih istraživanja koja će biti sprovedena u Srbiji.

Cilj međunarodnog programa "Za žene u nauci" je podrži istraživačice koje svojim dostignućima doprinose napretku nauke i društva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U Srbiji se u okviru ove inicijative već deset godina, u partnerstvu Komisije Republike Srbije za saradnju sa UNESCO, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanije L'Oréal Balkan, nagrađuju najbolje mlade naučnice.

Nacionalne stipendije "Za žene u nauci" predstavljaju vid podrške njihovom daljem profesionalnom usavršavanju i podsticaj da nastave da se bave naukom u Srbiji.

Završetkom desetog jubilarnog ciklusa programa, ujedno je otvoren i novi konkurs za prijavu za Nacionalne stipendije "Za žene u nauci" za 2021. godinu.

Konkurs je namenjen mladim naučnicama u Srbiji, do 35 godina starosti, koje su upisale ili završile doktorske ili postdoktorske studije u oblasti prirodnih nauka.

Svake godine dodeljuju se po tri stipendije, svaka u iznosu od 5 hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nagrada Ana Tomas Petrović Danica Pavlović Jelena Vladić nagrada za žene u nauci

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana