Tekst objavljen: 06.08.2015 10:41        


Akcije na Atinskoj berzi su danas potonule 2,53 odsto, zabeleživši treći turbulentan dan nakon što je berza u ponedeljak otvorena posle petonedeljne pauze. 

Treći dan pada glavnog indeksa Atinske berze i akcija

Glavni indeks grčke berze ATEKS spustio se danas na 643,22 poena, a najveći pad akcija, kao i prethodnih dana, pretrpele su grčke banke, čiji je indeks pao 24,52 odsto, pri čemu su se četiri najveće banke ponovo približile maksimalnom dozvoljenom padu od 30 odsto, prenosi agencija Frans pres.

Akcije Piraeusa i Alpha banke pale su po 29,5 odsto, Eurobanke 22,54 odsto, a Nacionalne banke Grčke nešto iznad 20 odsto.

U ponedeljak, kada je Atinska berza počela sa radom posle pet nedelja obustave trgovanja, ATEKS je registrovao rekordan pad vrednosti od 16,32 odsto.

Premijer Grčke Aleksis Cipras izjavio je danas da je njegova zemlja blizu postizanja sporazuma sa međunarodnim kreditorima o trećem paketu pomoći, koji će, kako navodi, ugasiti sumnje u ostanak Grčke u evrozoni.

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker je prethodno izjavio da veruje da će ovog meseca biti postignut dogovor o trećem paketu pomoći Grčkoj, kao i da bi to trebalo da se dogodi do 20. avgusta kada Atini dolazi na naplatu ključna tranša duga.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
atinska berza grčka berza grčke banke Grčka centralna banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana