Tekst objavljen: 19.04.2017 10:42        


VAŠINGTON, 19. aprila (Tanjug) - Administracija američkog predsednika Donalda Trampa ponovno nastoji da izbegne obaveze koje se odnose na smanjenje zagađenja vazduha iz termoelektrana na ugalj, piše danas agencija AP.Državna Agencija za zaštitu životne sredine (EPA) u utorak je zatražila od Saveznog apelacionog suda u Vašingtonu da odloži razmatranje propisa iz 2012. kojima se nalaže energetskim kompanijama da smanje emisije otrovnih hemikalija.

Trampova administracija ponovo uz zagađivače vazduha

Agencija je u podnesku dostavljenom sudu navela da želi da preispita ograničenja koja su već na snazi. Na nacionalnom nivou, većina komunalnih preduzeća je već na putu da se uskladi sa novim standardima.
Ovo je najnoviji u nizu poteza izabranika predsednika Trampa da pomognu firmama koje prave profite od sagorevanja fosilnih goriva, navodi AP.

Prošle nedelje upravnik EPA-e, Skot Pruit, najavio je da će tražiti da se prerade propisi o ograničavaju zagađenja vode iz elektrana na ugalj iz ere prethodnog predsednika SAD Baraka Obame. Agencija se takođe založila za ublažavanje strogih ograničenja vezanih za zagađenja iz rudnika uglja.

Tramp je obećao da će preokrenuti višedecenijski trend pada američke industrije uglja, koju ugrožavaju čistiji izvori energije kao što su prirodni gas, vetroturbine i solarne farme. Predsednik je takođe izjavio da se ne slaže sa konsenzusom klimatskih naučnika da su emisije ugljenika iz fosilnih goriva glavni uzrok globalnog otopljavanja, prenosi američka agencija AP.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana