Tekst objavljen: 02.12.2015 14:30        


Privatizacija kompanije "Galenika" biće sprovedena kroz proces strateškog partnerstva dokapitalizacijom, a tender će najverovatnije biti objavljen početkom februara kako bi ostalo dovoljno vremena da se do kraja maja završi ceo proces, izjavio je danas ministar privrede Željko Sertić. 

Tender za Galeniku najverovatnije u februaru

Sertić je nakon posete kompaniji "Galenika", rekao da je to dogovoreno sa rukovodstvom kompanije i privatizacionim savetnikom "Deloitte", ali i sa predstavnicima oba sindikata "Galenike".

Sertić je novinarima rekao da je privatizacioni savetnik predložio, a da su se rukovodstvo i sindikati složili, da se partneru ponudi deo kapitala u samoj "Galenici", odnosno da se da na upravljanje nekom novom menadžmentu koji će imati mogućnost da restrukturira kompaniju, finansijski je osposobi i uloži dosta kapitala u obrtna sredstva i investicije.

"Cilj je da povećamo vrednost ''Galenike'' da bismo za dve, tri ili pet godina mogli da uđemo u pravi, klasičan proces privatizacije", rekao je Sertić.

On je rekao da će kapital biti definisan u narednih mesec dana, uoči objavljivanja tendera.
Na pitanje da li ima zainteresovanih za "Galeniku", Sertić je rekao da je nekoliko kompanija zainteresovano i da je bilo razgovora o tome, kako u Ministarstvu privrede, tako i u Agenciji za privatizaciju, dok su neki zainteresovani dolazili i u samu kompaniju.

"Jedan deo kompanija traži ustupke na koje mi kao država ne možemo da pristanemo", rekao je Sertić.
On je kazao da je bez obzira na dugove koji su u prethodnom periodu iznosili više od 220 miliona evra, rukovodstvo "Galenike" u ovoj godini uspelo da napravi profit i poveća proizvodnju i naplatu potraživanja u odnosu na prethodni period.
U "Galenici trenutno" ima 1.400 zaposlenih.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Deloitte dug galenike Galenika privatizacija galenike

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana