Tekst objavljen: 11.09.2016 14:30        


Direktorka kompanije "Telenor" Ingeborg Ofstus rekao je da je za ''Telenor'' kao kompniju i IT sektor od izuzetnog značaja razvoj IT-a ", i dodala da su za Srbiju važna tri koraka za napredak u ovoj oblasti.

Telenor: Razvoj IT sektora od izuzetnog značaja

Prvi je uvođenje elektronskog potpisa, kako bi se zemlja oslobodila ogromne papirologije koja koči poslovanje, E-uprava, ali i razvoj EM uprave (završavanje poslova putem moblinog telefona).

Ona je precizirala da je potrebno da se pojednostavi identifikacija, da digitalni potpis bude dostupan svima i da se snize troškovi za korisnike.

Elektronska uprava bi olakšala poslovanje, podigla transparentnost, vladu učinila efikasnijom, rekla je direkto kompanije "Telenor".

Ofstus je takođe ukazala na problem prekograničnog prenosa podataka napomenuvši da to nije problem samo Srbije već globalni.

Ona je istakla da Srbija ima fantastičan pul talenata u IT sektoru koji je "Telenor" iskoristio da pomogne popunjavanju svojih podružnica u drugim delovima Evrope.

"Želimo da Srbiju koristimo kao kišobran za ceo region, talenti koji ovde imate zaslužuju to", rekla je Oštus na skupu "Nordijske inovacije u biznisu".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
telenor it sektor razvoj it sektora

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana