Tekst objavljen: 18.09.2013 16:00        


Korisnici banaka nikad nisu bili manje lojalni, a traže bržu i jednostavniju uslugu, izjavio je predsednik Uprave Asseca SEE Piotr Jelenski dok Maciej Vitucki, predsednik i izvršni direktor poljskog operatora Orange kaže da bi telekomi trebalo da prestanu da budu pružaoci usluga i postanu pravi partneri bankama.

Telekomi treba da preuzmu deo poslovanja banaka

- Verujem da telekomi mogu preuzeti maloprodajno bankarstvo, i to za određeni deo populacije, a zauzvrat bankarima omogućiti da ostvare prihod na dodatnim uslugama od tih korisnika - kaže Vitucki.

On ističe da je tačno da će banke time izgubiti deo ritejl bankarstva, ali će dobiti veći potencijal i lojalnije korisnike.

- Banke su trenutno poput uspavanih dinosaurusa, ali imaju mnogo potencijala da se same prilagode i tu je pitanje traženja obostrane koristi za koju verujem da postoji - kaže Vitucki.

Alister Njutn, potpredsednik istraživanja bankarstva i investicionih usluga Gartnera kaže da se situacija više ne može obrnuti, jer sve se više bankarskih usluga konzumira izvan banaka.

- Danas je ključ u prepoznavanju potražnje, a nju stvaraju korisnici koji koriste društvene mreže i potiču veću transparentnost tržišta, dalji razvoj interneta, smartfoni i način na koji ljudi komuniciraju danas, ekonomska nesigurnost i to što se sve digitalizira i zato je nužno ići u promene - zaključuje on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana