Tekst objavljen: 21.12.2015 16:22        


Predlog zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, koji će biti na dnevnom redu nove sednice Skupštine Srbije, predviđa da taksa za RTS i RTV iznosi 150 dinara i da se naplaćuje kroz račun za struju.

Taksa za RTS i RTV 150 dinara

Predviđeno je da se taksa na taj način i u tom iznosu naplaćuje od 1. januara 2016. godine do 31. decembra 2016. godine.

Sredstva uplaćena na teritoriji Vojvodine 70 odsto se uplaćuju za RTV, a 30 odsto za RTS.

U obrazloženju zakona se navodi da je cilj naplate takse otklanjanja okolnosti koje bi mogle da dovedu u pitanje rad i funkcionisanje javnih medijskih servisa i obavljanja njihove osnovne delatnosti, koja je u funkciji ostvarivanja javnog interesa.

Sredstva dobijena od takse za javni medijski servis i četiri milijarde dinara, koliko je inače izdvojeno iz državnog budžeta, utvrđuju se, kako je navedeno, u funkciji obezbeđivanja stabilnog sistema finansiranja osnovne delatnosti javnih medijskih servisa, njihove uređivačke nezavisnosti i institucionalne autonomije, istovremeno vodeći računa o ekonomskom ambijentu i ekonomskoj snazi obveznika.

Nova sednice parlamenta na kojoj je predloženo da na dnevnom redu bude i ovaj predlog zakona počinje sutra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

5 komentara

  1. User image
    Anita 21.12.2015 17:31

    Placam kablovsku televiziju a ona neka placa njima. Ne pada mi na pamet ni dinar da izdvojim.
    Neka svoja potrazivanja uzimaju od SBB-a ili neka lagano svima koji ne placaju ukinu drzavne kanale ionako ih ne gledam.

  2. User image
    Aleksandar 21.12.2015 18:11

    Sramotno,kopirate Vojislava Šešelja,od pre nekoliko godina...Na struju prvo:akciza,pa poskupljenje na to-12%,pa sada i RTV pretplata,a šta još nećete izmisliti kriminalci i tajkuni jedni...Ne povećavate ni penzije ,a ni plate,čak šta više i ne dajete,a uzimate od naroda,što više,a to bolje,za vaše''guzice i džepove''a TV-program nikakav po kvalietetu...Razbiću sva četiri televizora,pa mi naplatite tih 15O.dinara,lopovi jedni!Gde će vam duše,neće ni na-ČIVUTSKI TAVAN...Naodu ste prvo skinuli od plate i penzije 1O5,a oko NOVE GODINE,dajete-1%.više ne može sramotnije,gde su tu-LJUDSKA PRAVA?

  3. User image
    Ivan 21.12.2015 19:22

    Znaju skotovi,da niko u suprotnom nece placati,pa zele kroz struju to naplacivati,a takodje znaju da je i to zakonski zabranjeno (stavljati racun jedne firme uz drugu,na jednom racunu). Doduse...u ovoj zemlji,vlasti i sto ne moze,naprave da mpoze,samo da narodu uzmu pare!

  4. User image
    zeljka 22.12.2015 13:38

    moze li neko da mi odgovori, sta se desava sa onim ljudima koji nemaj tv i koji ne gledaju tv?
    ja sam jedna od tih, pa me interesuje kako da platim za neku uslugu koju ne koristim?

  5. User image
    vlastimirka 22.12.2015 15:43

    bolje bi bilo da se uvede akciza na telefone mobilne na iznos max do u odnosu na potrosnju..kao i operatere SBB PTT ILI DRUGE
    A STRUJU OSTAVIT NA MIRU..IONAKO JE SVE SKUPLJA I BITI CE..AKCIZU NA APARATE EL KOJI IMAJU OZNAKU ,,C,,POTROSNJE ENERGIJE KAO I NA DRUGI LUKSUZ..

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mediji taksa javni servis srbije rts taksa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana