Tekst objavljen: 22.02.2019 15:01        


Startapi koji apliciraju za takmičenje biće pozvani da učestvuju u treninzima evropskih poslovnih mentora. Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj podržao je ovogodišnje PowerUp! Takmičenje na kojem će startapi iz naše zemlje imati mogućnost da osvoje novčanu nagradu od 50.000 i investicijuvrednosti do 150.000 evra.

Takmičenje za srpske startape: Najbolji dobija 50.000EUR

Prijave za takmičenje su otvorene od 11. februara.

- Programi kao što je PowerUp! Takmičenje su sjajna prilika za naše startap kompanije da dobiju najbolju podršku za rast i razvoj poslovanja na globalnom tržištu. Uveren sam da će naše partnerstvo i zajednički projekti i u budućnosti značajno doprinositi ekonomskom rastu Republike Srbije zasnovanom na znanju i inovacijama, otvaranju većeg broja startapa i novih, pametnih radnih mesta - rekao je ministar za inovacije Nenad Popović posle sastanka sa Jakubom Milerom, izvršnim direktorom EIT InnoEnergy-a za Centralnu Evropu. Miler je rekao daInnoEnergy aktivno traži prilike za investicije u Srbijii veruje da je ministarstvo najbolji mogući partner u lociranju najplodnijih projekata za ulaganje.

- Kabinet ministra za inovacije je značajno doprineo perspektivnim pregovorima sa važnim akterima srpskog ekosistema, što nam pruža priliku da razmenjujemo informacije o našem portfoliju i ekspertizi. InnoEnergy sa zadovoljstvom prihvata podršku ministarstva u promociji ovogodišnjeg PowerUp! Takmičenja među srpskim preduzetnicima, istraživačima i studentima, sa ciljem odabira lokalnog pobednika koji će Srbiju predstavljati na velikom finalu - izjavio je Miler.

PowerUp! je najveće startap takmičenje u Centralnoj i Istočnoj Evropi u oblasti energetike, mobilnosti, pametnih gradova, grejanjai ostalih rešenja povezanih sa čistim tehnologijama. Pored novčane nagrade, pobednik takmičenja će takođe dobiti priliku da učestvuje u prestižnom Highway poslovnom akceleratoru kompanije InnoEnergy.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Od ove godine takmičenje dobija posebnu povezanost sa globalnim tematikom zagađenja vazduha tako što će startap sa najboljom idejom iz ove oblasti biti specijalno odlikovan.Startapi koji apliciraju za takmičenje biće pozvani da učestvuju u treninzima evropskih poslovnih mentora.

Ove radionice će pripremati takmičare za nacionalno i regionalno finale, tokom kojih će prezentovati svoje ideje stručnom žiriju. Nacionalno finale za Srbiju će se održati 9. aprila u Beogradu, dok će regionalni pobednik biti izabran 21. maja u Krakovu, tokom Impact’19, jedne od najvećih ekonomskih konferencija u centralnoj i Istočnoj Evropi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
posao biznis start up radionice

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana