Tekst objavljen: 23.08.2013 14:00        


Jorgovanka Tabaković, guverner Narodne banke Srbije, najavila je da uskoro očekuje dolazak Royal Groupe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tabaković: Arapska Royal Group stiže u Srbiju

- Komunikacija na operativnom nivou je nastavljena i mi očekujemo u narednom periodu zvaničan zahtev za davanje preliminarnog odobrenja za osnivanje banke ili zahtev za davanje prethodne saglasnosti za sticanje vlasništva više od pet odsto u nekoj banci u Srbiji od strane Royal Groupe - rekla je Tabaković.

Predstavnici NBS su u decembru prošle godine održali prvi sastanak s predstavnicima Royal Groupe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata na kom su ih upoznali sa osnovnim karakterisitkama srpske makroekonomije i bankarskog sektora i pružili im informacije vezane za proceduru osnivanja nove banke ili sticanja vlasništva u postojećoj banci.

Kada je u pitanju osnivanje novih banaka, prospisima su precizno regulisani uslovi i kriterijumi na osnovu kojih NBS daje preliminarno odobrenje za osnivanje banke i dozvolu za njen rad.

U skladu sa tim biće obezbeđen ulazak u bankarski sektor samo bankama za čije osnivače se može pretpostaviti da su spremni i sposobni da obezbede poštovanje standarda opreznog bankarskog poslovanja u upravljanju bankom i sredstva koja budu potrebna za njenu eventualnu dokapitalizaciju, odnosno podršku u slučaju problema u poslovanju, zaključila je Tabaković.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana