Tekst objavljen: 03.11.2019 17:00        


Razmatrajući, kako kažu, razvojni potencijal rute, trenutnu potražnju, ali i konkurenciju koju trenutno imaju, u švajcarskoj avio-kompaniji Swiss odlučili su da sa početkom letnje sezone 2020. godine ukinu liniju od Niša do Ciriha

"Swiss" od marta ukida liniju od Niša do Ciriha

Nakon dve i po godine uspešne saradnje, prepoznatljivi crveno-beli avioni švajcarske kompanije Swiss Air Lines više neće leteti iz Niša.

Švajcarci pojašnjavaju da su tako odlučili nakon redovnog sagledavanja svih svojih ruta jer žele da imaju što bolju i efikasniju iskorišćenost svoje flote aviona.

Glavna razmatranja u tim aktivnostima uključuju trenutnu potražnju, razvojni potencijal koji nude pojedine rute i konkurentsko okruženje. Kao deo neprekidnih nastojanja da optimizujemo našu mrežu ruta odlučili smo da prestanemo sa korišćenjem određenih aktuelnih destinacija od leta 2020. godine. Niš je jedna od tih destinacija - kažu u kompaniji Swiss.

Letnja sezona, objašnjavaju iz kompanije, počinje 29. marta 2020. godine i od tada njihovi avioni više neće saobraćati do i iz Niša.

I dalje je moguće rezervisati letove za period nakon pomenutog datuma, ali Švajcarci naglašavaju da tehnička služba radi na otklanjanju tih nedostataka na njihovom sajtu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Zbog tehničkog problema letovi između Ciriha i Niša i dalje su prikazani na swiss.com. Naši stručnjaci trenutno rade na tome da to uskoro više ne bude slučaj - pojašnjavaju u “Swiss”-u.

Iako je u jednom trenutku iz Niša moglo da se leti 4 puta nedeljno do Ciriha avionima kompanija Germania Flug i Swiss, od kraja marta naredne godine neće biti nijednog leta do ovog grada u Švajcarskoj.

Germania je letove ukinula 2018. godine, a to će uraditi i Swiss. Na društvenim mrežama se spekuliše da je na ovakvu odluku dosta uticala linija Air Serbia iz Niša do Fridrishafena, grada u Nemačkoj koji je od Ciriha udaljen svega 2 sata vožnje kolima.

Podsetimo, ovo je druga avio-linija u svega nekoliko dana bez koje je ostao niški Aerodrom “Konstantin Veliki” Zbog, kako su rekli, monopolaAir Serbiau kompaniji Ryanair odlučili su da do Frankufrta lete iz Banja Luke iako su ranije najavili da će leteti iz Niša.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ukidanje linije cirih aerodrom niš ukidanje leta swiss air

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana