Tekst objavljen: 08.11.2016 15:55        


Akcije na evropskim berzama su u jutrošnjem opreznom trgovanju porasle, u danu kada je u fokusu investitora izborna trka u SAD, javlja agencija Rojters. Panevropski indeks STOXX 600 je oko 09:33 časova po Griniču porastao za 0,2 odsto, nakon što je u prethodnoj sesiji ojačao za 1,5 odsto na vest o većim šansama demokratske kandidatkinje Hilari Klinton za pobedu na predsedničkim izborima.

Svetske berze rastu u poslednjim satima pred izbore

Akcije nemačke kompanije u oblasti poštanskih i logističkih usluga Dojče post su porasle za 1,3 odsto, nakon što je ta kompanija prijavila trostruki rast profita u trećem kvartalu, prenosi njujorška agencija "Blumberg".

Indeks MSCI svih svetskih akcija je nastavio da beleži oporavak, Šangajski kompozitni indeks je skočio na 10-mesečni maksimum, a honkonški Hang Seng se približio najboljem rezultatu za nedelju dana.

Cena zlata je danas porasla za 0,2 odsto, na 1.285 dolara za uncu, posle pada od 1,8 odsto u protekloj sesiji, dok je nafta u Njujorku poskupela za 0,2 odsto, posle jučerašnjeg skoka od 1,9 odsto.

"Budući da nema novih šokova u štampi, jasno je da investitore raduje vođstvo Klintonove", izjavio je direktor kompanije B Kepital velt menadžment, Lorn Bering.

Popularnost Klintonove je u nedelju porasla, nakon što je američki Federalni istražni biro (FBI) saopštio da nije pronašao dokaze koji bi ukazivali na kriminalne radnje demokratske kandidatkinje povezane sa korišćenjem privatnog servera za imejl poruke dok je bila državna sekretarka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zlato cena zlata svetske berze nafta skok cene zlata

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana