Tekst objavljen: 27.11.2015 11:20        


Sve je spremno za početak zimske sezone na Kopaoniku, a ljubitelje skijanja od 3. decembra očekuju brojne novine i pogodnosti, poručili su večeras predstavnici MK Mauntin rizorta i Skijališta Srbije.

Sve spremno za početak zimske sezone na Kopaoniku

Manifestacija "Veče Kopaonika", koja je održana u beogradskom hotelu "88 soba", organizovana je petu godinu za redom, a domaćini Putnik AD, MK Mauntin rizort, Skijališta Srbije i apart hotel Kraljevi Čardaci predstavili su novine za predstojeću zimsku sezonu.

Direktor Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić je rekao da je počeo da radi sistem za osnežavanje i da će prema prognozi raditi i sutra ceo dan na stazama Karaman greben i Pančić.

"Očekujemo da u roku od tri dana pokrijemo te staze sistemom za veštačko osnežavanje", kazao je Ljevnaić, dodajući da je Ski opening zvanično predviđen za 3. decembar, ali da će skijalište na Kopaoniku, u zavisnosti od vremena, možda biti otvoreno i ranije.

Kako kaže, ove sezone skijaše na Kopaniku očekuje i jedna novina - u pitanju je singl line, koji je uveden na žičarama Pančićev vrh i Karaman greben, koji će omogućiti lakši i brži prolaz na žičaru skijaša koji skijaju sami.

"Prošle nedelje smo potpisali i ugovor sa Olimpijskim centrom Jahorina, pa će svi skijaši i borderi koji kupe sezonski ski pas, imati mogućnost tri dana besplatnog skijanja na Jahorini", rekao je Ljevnaić.

On je dodao da se sezona popusta nastavlja i ove godine - povećanim brojem Top ski vikenda, ali i popusta, pa će skijaši i borderi u tim periodima moći da kupe trodnevne i četovorodnevne ski karte sa popustom od 20 odsto, dok će firme imati mogućnost kupovine ski karata na rate putem administrativne zabrane.

Iz Skijališta ističu i da je od danas na sajmu Expo zim počela prodaja ski karata, pa svi ljubitelji sportova na snegu mogu da ostvare popust od 10 odsto na cenu karata.

"Skijališta Srbije su apsolutni lider u regionu, sa Kopaonikom smo broj jedan. Imamo najkvalitetniju usluga, infrastrukturu i instalacije, kao i najbolju pripremu staza. Proše sezone smo imali rekordnu posetu odnosno za 40 odsto više skijaša, a ove godine očekujemo da će ih biti još više", kazao je Ljevnaić.

Marketing menadžer MK Mauntin rizorta Svetlana Kostić je rekla Tanjugu da će ski opening biti od 3. do 6. decembra i da skijaše očekuju interesantani sadržaji.

"Prvi sneg pada u to vreme i biće ga sasvim dovoljno, a očekujemo i pomoć veštačkog osnežavanja. Što se tiče smeštajnih kapaciteta, za vreme ski openinga smo popunjeni. Grand i Anđela su već rasprodati, nešto malo mesta ima u Konacima", rekla je Kostić.Kako kaže, očekivanja su velika za ovu sezonu i MK Mauntin rizort je već rasprodao skoro sve kapacitete za najtraženije periode, oko novogodišnjih praznika i tokom zimskog raspusta.

Ona kaže da najviše gostiju ima iz Srbije, ali i da sve više dolaze gosti iz Rumunije i Rusije, kao i da potvrđeno čak devet čarter letova iz Moskve u toku sezone, pored redovnih linija.

Direktor MK Mauntin rizorta Nikola Avram je tim povodom izjavio da sezonu započinju punim kapacitetima za vreme ski openinga.

I ove godine goste MK Mauntin rizorta očekuju gratis dvodnevni ski paš, ski opening žurke, pres ski žurke, nagradne igre, modne revije i drugo, naveo je Avram.

Na ovogodišnjem ski festu u hotelu Grand nastupaće Dženan Lončarević, Lexington band, Petar Mitić i Katarina Živković.

Nova zimska sezona biće obeležena i otvaranjem novog krila hotela Grand, koji se nalazi u sklopu MK Mauntin rizorta.

Hotel Grand će po završetku projekta izgradnje dobiti 70 novih luksuznih apartmana i najmoderniji kongresni centar kapaciteta više od 600 posetilaca.Novo krilo će se prostirati na 6.500 kvadrata, a vrednost cele investicije je četiri miliona evra, dodao je Avram.

Direktor Nacionalnog parka Kopaonik Bojan Milovanović je rekao da taj park ima svoje specifičnosti, jer se u njemu pored prirodnih lepota nalazi značajan skijaški centar, kao i da je to veliki turistički resurs naše zemlje.Na primer, Kraljevi Čardaci ovu zimsku sezonu počinju sa dve interesantne akcije - za početak sezone tu je paket za ski opening sa ski pasom tri noći/četiri dana po ceni od 135 evra, dok je za decu do 15 godina cena 75 evra.

Kopaonik će ove godine biti i organizator Svetskog prvenstva u skijanju za novinare od 5. do 12. februara sledeće godine.Suorganizatori i domaćini biće Skijališta Srbije i hotelska kompanija MK Mauntin rizort.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kopaonik sezona na kopaoniku domaći turisti strani turisti planina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana