Tekst objavljen: 15.12.2015 14:42        


Udruženje banaka Srbije (UBS) poručilo je zaduženima u švajcarskim francima koji štrajkuju, da je najbolje da svako pojedinačno ode u svoju banku i u razgovoru reši problem, izjavio je danas generalni sekretat UBS Veroljub Dugalić. 

Svaki zaduženi u CHF da se obrati svojoj banci

"UBS može opet da preporuči tim građanima - idite u svoju banku, tamo ćete dobiti najbolji odgovor, i sve što banke mogu da učine učiniće kroz pojedinačan razgovor", rekao je Dugalić.

Dugalić je rekao Tanjugu da su se građani zadužili u francima u 16 banaka i podsetio da je i centralna banka dala predlog četiri modela, a i resorno Ministarstvo finansija se, kako je ukazao, uključilo i dalo svoje preporuke.

Modeli NBS su, kako je naveo, minimum koji banke nude dužnicima, a ne isključuju mogućnost da kombinuju modele - produženje roka i prebacivanje u evro, sniženje kamatnih stopa.

"Banke će posebnu pažnju posvetiti socijalno najugroženijim, a one imaju te podatke o zaduženosti i primanjima. Zato je najbolje otići u banku, jer banka najbolje poznaje svakog svog klijenta", zaključio je Dugalić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

3 komentara

  1. User image
    ljiljana 15.12.2015 15:16

    Pa ovo je vic dana

  2. User image
    MarkoM 15.12.2015 20:59

    Svaki put kad sam otisao u svoju ekspozituru Unicredit banke oni su mi rekli da nemaju nikakvo obavestenje i da nista ne znaju i da se obratim tamo nekom!U svakom od 4 modela koje je nbs predlozila meni je bila rata veca nego sad,samo lud covek bi potpisao tako nesto!Drzava se ne mesa a uzela je i ona deo para za osiguranje kredita u chf!Da ne pricam o samovoljnom menjanju kamate o najvecem mogucem prodajnom kursu itd!!

  3. User image
    ljuba3kg Kragujevčanin 16.12.2015 12:32


    Klijenti su do sada vec upoznali svoje banke pa je to razlog neodlaska u banku
    UBS se izdržava uglavnom od klijenata banaka pa je ovakav stav ......

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Udruženje banaka Srbije stambeni krediti krediti u švajcarcima chf

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana