Tekst objavljen: 24.04.2017 9:45        


BEOGRAD, 24. aprila (Tanjug) - Najveća međunarodna manifestacija u regionu o održivom energetskom razvoju, zaštiti životne sredine, upravljanju vodama i otpadom i e-mobilnosti "Renexpo Water ||Energy" održaće se po četvrti put u Beogradu od 25. do 27. aprila. Više od 2.500 eksperata iz Srbije, regiona i Evrope će tokom trodnevnog skupa razgovarati o najnovijim tehnološkim dostignućima, inovacijama i rešenjima za održivi razvoj u oblasti energetike i životne sredine.

Sutra počinje sajam RENEXPO o energetici i vodama

U okviru ceremonije otvaranja, kako je najavio organiyator REECO Srbija, gostima će se obratiti ministar energetike Aleksandar Antić, ambasador Holandije u Srbiji Henk van den Dol i ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter.

U programskom delu manifestacije održaće se nekoliko konferencija koje će kroz predavanja, analize i prezentacije vodećih konsultanata, predstavnika državnih institucija, lokalnih samouprava, udruženja i asocijacija, javno-komunalnih preduzeća i biznis sektora, nastojati da pronađu rešenja za neke od najčešćih problema sa kojima se investitori suočavaju, ali i da identifikuju postojeće prilike za nove projekte i investicije.

Konferencije će se baviti aktuelnim temama voda (otpadne vode, voda za piće), upravljanjem otpadom i proizvodnjom električne energije iz otpada (Waste-to-energy), biomasom, biogasom, solarnim i hidroelektranama, projektima izgradnje vetroparkova i začetkom razvoja jedne u potpunosti nove oblasti - industrije elektičnih automobila i prateće infrastrukture.

Kraljevina Holandija je zvanična zemlja partner "Renexpo Water|| Energy" manifestacije, koja na sajmu učestvuje sa 20 kompanija.

U okviru "narandžastog štanda" predstaviće se najbolja praksa u upravljanju vodama i korišćenju obnovljivih izvora energije, a Ambasada Holandije priprema dve besplatne stručne radionice.

Na manifestaciji će učestvovati i veliki broj kompanija iz Nemačke, Austrije, Francuske, Mađarske i drugih zemalja, koje su istinski lideri u novim tehnologijama i razvijanju kompleksnih rešenja u energetici i upravljanju životnom sredinom.

Ulaz je besplatan, a manifestacija traje do 27. aprila.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana