Tekst objavljen: 27.06.2023 14:35        


Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, izjavio je da jeizgradnja obilaznice oko Beograda za stanovnike prestonice životno važna

"Sutra kreće saobraćaj na obilaznici oko Beograda"


Vesić je, gostujući na televiziji Prva, rekao da ćeposle 32 godine biti završeno 47 kilometara obilaznice oko Beograda, do Bubanj potoka.

- Kada od sutra bude pušten taj deo obilaznice, svako ko dolazi auto-putem iz pravca Šida ili Novog Sada, a ide prema Nišu, Kragujevcu i dalje ka jugu Srbije, više neće morati da ulazi u Beograd jer će imati brzu obilaznicu sa kojom će izaći na Bubanj potok. To će smanjiti broj vozila na Gazeli i zagađenje u gradu - kaže Vesić i dalje dodaje:

"Gazela je jedna od naših najopterećinih saobraćajnica preko koje dnevno pređe između 200.000 i 250.000 ljudi, skoro 130.000 vozila, više od 7.000 lakih kamiona i više od 3.000 vozila javnog prevoza".

Vesić je takođe rekao da se u poslednjih 11 godina izgradilo 405 kilometara autoputeva i brzih saobraćajnica, a da se u ovom trenutku gradi skoro 500 kilometara.

- Nemate zemlju u ovom delu Evropu koja više gradi brze puteve i pruge nego što ih gradi Srbija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Naveo je da ostaje da se uradiposlednjih 31 kilometar obilaznice, od Bubanj potoka do Pančeva. "Taj deo CIP projektuje i očekujem da prvi projekat završimo već sledećeg proleća. Tu će biti dva tunela –Bubanj potok i Leštane, kao i veliki drumsko-železnički most kod Vinče", kaže i dodaje da će ta obilaznica biti 31 kilometar drumska i oko 29 kilometara železnička.

Govoreći o organizaciji međunardone izložbe EXPO 2027, Vesić je rekao da je pobediti u bilo čemu u svetu trijumf, a posebno pobediti SAD i Španiju kao velike i bogate zemlje.

- Dobiti EXPO 2027 znači biti poslovni centar sveta te godine, to znači više od dva miliona turista, veliki broj stranih kompanija, državnika i delegacija koje dolaze.Svaka velika zemlja sveta imaće svoj štand na kojem će se predstaviti- navodi Vesić i ističe da je organizacija ovakve međunarodne izložbe velika čast i pobeda za jednu malu zemlju.

EXPO će se, prema njegovim rečima, graditi pored budućeg nacionalnog stadiona u Surčinu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
obilaznica oko Beograda Beograd autoputevi Srbija goran vesić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana