Tekst objavljen: 24.05.2015 17:00        


Predstavnici Ministarstva omladine i sporta posetili su kompaniju Sunoko, članicu MK grupe, i sa menadžmentom razgovarali o projektu koji za cilj ima povećanje mogućnosti zapošljavanja mladih i pronalaženja načina za sprečavanja njihovog odlaska iz Srbije.

Stvoriti uslove za ostanak i rad mladih u Srbiji

Direktor kompanije Sunoko Ljubiša Radenković izjavio je Tanjugu da su mladi budućnost ove zemlje i da celo društvo mora raditi na tome da taj naš najveći resurs "koji izvozimo iz Srbije", nađe uhlebljenje u našoj zemlji i ostane da tu radi i stvara porodicu.

"MK grupa je kompanija koja ima veoma dinamično poslovanje zbog složenih ekonomskih prilika i iz tog razloga smo neprekidno u traganju za mladim i sposobnim kadrovima koji bi mogli da ponesu teret intenzivnih poslovnih aktivnosti", istakao je Radenković.

On je naveo da je u toj kompaniji 60 odsto zaposlenih mlađe od 30 godina, a razlog tome, dodao je, što je MK grupa okrenuta saradnji sa svim institucijama koje pomažu zapošljavanje mladih.
"Stalno vršimo selekciju i izbor radnika", rekao je Radenković.

On je ukazao na to da se kompanija susreće i sa problemima prilikom zapošljavanja mladih, pre svega zbog raskoraka u obrazovanju kadrova i realnih potreba privrede i razlika u pogledu profila stručnjaka i stručnog znanja koje donose iz škole.

Radenković je dodao da MK grupa nastoji da to popravi dodatnom edukacijom tokom rada.
Ponovio je da su mladi budućnost ove zemlje i da jedino oni mogu da odgovore izazovima koji su pred nama jer svojim obrazovanjem i energijom mogu da učine potrebne pomake.

Projekat, koje je pokrenulo Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa predstavnicima mladih iz saveza nevladinih organizacija KOMS (krovna organizacija mladih Srbije) i NAPOR (Nacionalna asocijacija praktičara i praktičarki omladinskog rada) ima za cilj da se kroz obilazak i razgovor sa vodećim kompanijama u Srbiji utvrde problemi i preduzmu konkretne mere za unapređenje i veće zapošljavanje mladih.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
konpanija sunoko ministarsvo omladine mladi zapošljavanje mladih

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana