Tekst objavljen: 01.06.2016 11:51        


Neće biti povećanja cene struje zahvaljujući efikasnom poslovanju EPS-a i ostvarenim uštedama, izjavio je danas generalni direktor tog preduzeća Milorad Grčić.

Struja neće poskupeti

On je na RTS-u rekao da je u prva tri meseca ove godine ušteđeno preko šest milijardi dinara i ostvaren 6,5 puta veći profit od očekivanog - 14 milijardi, te da je na izvozu struje u prva četiri meseca zarađeno oko 42 miliona evra.

- Sa takvim poslovanjem i uštedama smatramo da ćemo moći da funkcionišemo i budemo sve profitabilniji i sa ovom cenom struje - rekao je Grčić, navodeći da je cena struje u Srbiji najniža.

Govoreći o pripajanju EPS snabdevanja EPS-u, Grčić je kazao da EPS uz saglasnost i pomoć Vlade Srbije nastavlja reorganizaciju radi boljeg funkcionisanja i poslovanja.

Kaže da kupci neće osetiti nikakvu razliku i da će iz dana u dan osetiti sve više sigurnosti u snabdevanju električnom energijom.

Ta integracija, kako je naveo, ne pravi nikakav poremećaj ni što se tiče smanjenja broja radnika.

- U EPS snabdevanju radi minimalan broj ljudi, oko 100. EPS je već smanjio broj radnika za 115. Poštovaćemo sve u skladu sa odlukama Vlade Srbije i dogovora vlade i MMF - kazao je Grčić.

Kaže i da je plan EPS-a da do kraja godine smanji za 1.000 automobila svoj vozni park, a smanjiće, najavljuje, i broj skupocenih automobila.

-Mi smo priču o prodaji 1.000 automobila već počeli, prvih 99 je već u proceduri, a formiran je stručni tim koji pravi realnu procenu koliko je kom sektoru potrebno automobila. Planiramo da uniformišemo ceo vozni park, čime ćemo napraviti ogromne uštede - naveo je Grčić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bez povećanja cena struje struja EPS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana