Tekst objavljen: 22.07.2015 10:22        


Terminske cene nafte su tokom današnjeg trgovanja u Aziji ponovo pale, pošto je američki izveštaj ukazao na skok prošlonedeljnih zaliha, naveli su analitičari. Američka "laka" nafta (WTI) za isporuku u septembru pojeftinila je na Njujorškoj berzi 70 centi na 50,16 dolara, dok je nafta tipa "brent" za septembarsku isporuku u Londonu pojeftinila 53 centa na 56,51 dolar, prenosi agencija Frans pres.

Strah od prezasićenja tržišta oborio cenu nafte

Uoči objavljivanja zvaničnog izveštaja, Američki institut za naftu (API) je saopštio da su zalihe prošle nedelje porasle za 2,3 miliona barela.

"Objavljivanje današnjeg izveštaja američke Agencije za energetske informacije će biti pomno praćeno, iako je očigledno da će problem u pogledu prekomernih zaliha opstati duži period", izjavio je tržišni strateg singapurske kompanije IG Markets, Bernard Av.

Pritisak na cene nafte vrši i zabrinutost u pogledu povratka iranske nafte na tržišta, pošto je zvanični Teheran nedavno postigao dogovor sa šest vodećih zapadnih sila o ograničavanju iranskog nuklearnog programa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
proizvodnja nafte laka nafta zalihe nafte pad cene nafte nafta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana