Tekst objavljen: 31.01.2020 11:55        


Frankfurtski bankarski centar jedan je od pobednika izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, koje je objavljeno danas, pokazuje istraživanje Landesbank Hessen-Thüringen (Helaba)

Stižu u Frankfurt: Više od 30 banaka se seli iz Britanije zbog Bregzita

Naime, više od 30 stranih banaka donelo je svoju odluku u korist nemačkog finansijskog centra, izjavila je analitičarka Helaba Ulrike Bischoff, za novinsku agenciju Reuters.

"Nijedan drugi bankarski centar ne može držati korak. Finansijske kompanije koje su ranije delovale u Londonu moraju izgraditi uporište u kontinentalnoj Evropi zbog izlaska Velike Britanije iz Evropske unije kako bi i dalje mogle nuditi svoje usluge u budućnosti", kazala je ona.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Zbog Bregzita će do kraja 2021. u frankfurtskim kulama verovatno biti otvoreno oko 3.500 novih radnih mesta, kaže Bischoff, koja godinama analizira razvoj najvažnijeg nemačkog finansijskog centra. To bi trebalo biti više radnih mesta nego što bi trebalo da bude ukinuto restrukturiranjem bankarskog okruženja.

"S obzirom na izvorni datum izlaska, već je došlo do povećanja znatnog broja zaposlenih uzrokovanih Bregzitom i nastaviće se u srednjoročnom periodu, posebno jer postoji prelazno razdoblje", kazala je Bischoff.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
frankfurt Bregzit Britanija banke Nemačka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana