Tekst objavljen: 22.09.2020 9:00        


Iz Brazila stiže vest da jedna kompanija koja proizvodi kese, radi na proizvodnji kesa koje ubijaju koronavirus. Plastična kesa koja otkriva prisustvo koronavirusa i automatski ga uništava, razbijajući genetsku strukturu virusa i tako onemogućava prenošenje na čoveka. Projekat koji je razvijen u Brazilu, u fabrici koja proizvodi kese.

Stižu antikorona kese, brazilska kompanija tvrdi da ubijaju virus

"Na početku epidemije u martu, naš tim za istraživanje i razvoj počeo je da proučava kako cirkuliše koronavirus. Došli smo do nekih zaključaka i sastavili formulu za koju mislimo da je najbolja. Radili smo na tome pet meseci, poslali smo rezultate svog istraživanja u laboratoriju i pokazali koliko je efikasno", kaže direktor kompanije Rafael Kosta.

Proizvodnja je počela nedavno, a iz kompanije Embališo kažu da imaju veliki broj zahteva.

"Ovu kesu možete koristiti na nekoliko načina. Na primer, kada ulazite u kuću, možete skinuti svoju odeću ili obuću, staviti to u kesu gde će virus biti detektovan i uništen. Kada idete u supermarket vi nosite kese preko kojih se možete zarazIti, te kese možete ubaciti u ove, takozvane anti-virusne kese, gde će stvari biti, takoreći dezinfikovane", dodaje Kosta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Na projektu je rađeno nekoliko meseci, a rezultat su testirali stručnjaci u laboratoriji na KampinJas univerzitetu.

"Rezultati su odlični, kesa ubija 99 odsto virusa. Poćeli smo testiranje sa 5 minuta pa do 72 sata i došli smo do zaključka da je kesa antivurusna sve vreme", kaže biolog Klaris Arns.

Brazil je već neko vreme druga po redu država sa najvećim brojem novozaraženih i preminulih od posledica koronavirusa.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
plastična kesa projekat virusi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana