Zvanični kurs Evra za dan 22.10.20. :: 117.5830 rsd
Tekst objavljen: 13.03.2019 15:09        


Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, saopštila je da će Nacionalni registar za prigovore potrošača, kao i novi propisi koje Ministarstvo priprema, znatno doprineti unapređenju ove oblasti u smislu podizanja svesti potrošača o njihovim pravima ali i u razumevanju trgovaca o benefitima koje postižu poštovanjem potrošačkih prava.

Startuje kampanja "Neka kupovina bude milina"

Na konferenciji povodom početka kampanje za zaštitu potrošača "Neka kupovina bude milina", u Pres centru UNS-a, državna sekretarka je napomenula da u skladu sa obavezama Srbije u procesu evropskih integracija, Ministarstvo izradilo predlog novog zakona o zaštiti prava potrošača, kao i predlog strategije za zaštitu prava potrošača.

"Veoma je važno i da unapredimo mehanizme zaštite, da skratimo postupak ostvarivanja potrošačkih prava i da osnažimo van institucionalne resurse, koje predstavljaju udruženja kao prva instanca za pružanje podrške potrošačima. Isto tako, potrebno je podizanje svesti kod trgovaca o koristima koje imaju kada idu u susret potrebama potrošača, kao i uspostavljanje mehanizma medijacije u slučaju spornih situacija kod potrošačkih prigovora", rekla je Matić, navodeći da se najveći broj tih prigovora odnosi na robu, odnosno na obuću, odeću i tehniku.

Ona je istakla da je važan segment promocije potrošačkih prava oblast elektronske trgovine, za koju će biti sprovedena i posebna kampanja sa ciljem jačanja poverenja građana u ovaj vid trgovine.

Pomoćnica ministra za zaštitu potrošača Višnja Rakić predstavila je medijsku kampanju "Neka kupovina bude milina", koja je pripremljena u okviru Tvining projekta "Dalji razvoj zaštite potrošača u Srbiji", a koji se sprovodi u partnerstvu sa mađarsko-slovačkim konzorcijumom od avgusta 2017. do avgusta 2019.

Kampanja koju čine video i radijski spotovi trajaće naredne dve nedelje, povodom Svetskog dana prava potrošača koji se obeležava 15. marta.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
kampanja kupovina potrošači

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana