Tekst objavljen: 26.08.2018 14:32        


Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević najavio je da će 210 stanova za mlade naučnike koji su izgrađjeni pre dve godine biti dodeljeni tokom novembra, posle okončanja konkursa koji će biti raspisan početkom septembra.

Stanovi za mlade naučnike u novembru, nakon konkursa

Sedamdeset odsto stanova biće dodeljeno mladim naučnicima iz Kragujevca, uz povoljne uslove za rentiranje i otkup, a 30 odsto je namenjen za potrebe dolaska stranih predavača i gostujućih domaćih profesora i istraživače.

Šarčević je novinarima u Kragujevcu rekao da će se rezultati konkursa znati sredinom novembra, a u tom mesecu će ključeve od stanova mladim istraživačima svečano uručiti premijerka Ana Brnabić.

Stanovi za mlade naučnike izgrađeni su kraj Hipodroma u Kragujevcu, a vrednost investicije je oko 6,8 miliona evra.

Šarčević je rekao da se nastavlja izgradnja Centra izvrsnosti u Kragujevcu "punim kapacitetom" i da bi trebalo da bude završen u novembru 2019. godine.

"Investicija je sa opremom vredna oko 14 miliona evra. Centar je negde oko 40 posto završen", rekao je Šarčević.

On je kazao da projekat Centra izvrsnosti nije bio dobro rađen u vezi sa strujnom mrežom, a izmenjen je i u delu grejanja jer se odustalo od gasa.

S predstavnicima Univerziteta u Kragujevcu Šarčević je danas razgovarao i o projektovanju novog Naučno-tehnološkog parka u tom gradu koji je "bitna karika u daljem nizu" pored parkova u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

Šarčević je potvrdio da od danas počinje gradnja četvrte lamele Studentskog doma sa 138 mesta, u vrednosti od preko 1,3 miliona evra.

Kragujevac će sa tim imati ukupno 770 ležajeva za smeštaj studenata, kazao je Šarčević, ali je ocenio da ni to nije dovoljno.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mladi naučnici stanovi novac

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana