Tekst objavljen: 27.12.2017 10:42        


Od 85 stambenih zgrada u Novom Pazara stanari njih 18 su izabrali upravnike i upisali ih u registar stambenih zajednica dok je još nekoliko postupaka u toku.

Stanari, lako je - uplata 600 RSD za taksu

To je rečeno u Odeljenju za stambeno-komunalne poslove lokalne samouprave, a načelnik tog odeljenja Hidajet Plojović podsetio je da je rok za izbor upravnika i registraciju zgrada istekao 12. decembra, ali da još nisu pokrenuti postupci za uvođenje prinudnih uprava u zgradama koje to nisu učinile.

"Komunalni inspektori će u narednom periodu obići sve zgrade i dati im primeren rok da se dobrovoljno organizuju, izaberu upravnika i registruju stambenu zajednicu. Mogu angažovati profesionalnog upravnika ili nekog od stanara, koji može raditi i bez novčane nadoknade", kazao je Plojović.

On je dodao da je registracija stambene zgrade jednostavan proces, da je neophodno popuniti četiri obrasca i uplatiti 600 dinara na ime administrativne takse, kao i da je lokalna samouprava na raspolaganju svim zainteresovanim stanarima.

"Bitno je napomenuti da se i nekadašnje skupštine stanara, osnovane po starom zakonu, moraju preregistrovati na osnovu novog Zakona o stanovanju i održavanju zgrada, ali za taj postupak mogu iskoristiti pojedine podatke poput Poreskog identifikacionog broja (PIB) i matičnog broja", rekao je Plojović.

On je najavio i da će na sledećoj sednici lokalnog parlamenta biti usvojene odluke o iznosu koji će stanari plaćati na ime investicionog i tekućeg održavanja i troškova upravljanja zgradom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
stanari plaćanje upravnika upravnik zgrade

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana