Tekst objavljen: 04.04.2024 13:40        


Azijske deonice uglavnom su porasle u četvrtak nakon čvrstog završetka na Volstrit, jer su očekivanja ostala solidna za smanjenje kamatnih stopa u SAD-u ove godine

Šta se danas dešava na azijskim berzama?


Japanski referentni indeks Nikkei 225 skočio je 1,7 odsto na 40.120,11. Sidnejski S&P/ASX 200 porastao je 0,4 odsto na 7813,80.Južnokorejski Kospi dodao je 0,8 odsto na 2.728,82. Hongkonški Hang Seng pao je 1,2% na 16.725,10, a Shanghai Composite gotovo 0,2% na 3.069,30.

Analitičari na azijskim tržištima kažu da bi pogoni kompanije Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) mogli dobiti pomoć brže nego što se očekivalo - što bi ublažilo zabrinutost oko zaustavljanja proizvodnje - nakon snažnog potresa koji je pogodio sredu, usmrtivši najmanje devet ljudi. Trgovanje je u Tajvanu bilo zatvoreno u četvrtak i petak zbog državnih praznika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


"Tržišni sudeonici su se utešili slabijim od očekivanog indeksom menadžera nabave u SAD-u preko noći, koji je neutralizovao iznenađujući oporavak proizvodnih aktivnosti početkom sedmice i sugerisao da bi ukupna potražnja još uvek mogla ostati pitoma za borbu Federalnih rezervi protiv inflacije", rekao je Yeap Jun Rong, tržišni analitičar u IG.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Nikkei azijske berze vesti sa berze berzanski indeksi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana