Tekst objavljen: 26.12.2016 12:59        


Znamo da je život neprocenjiv i sve više smo svesni činjenice da se u sadašnjim ekonomskim prilikama u kojima živimo sami moramo da se pobrinemo za svoju budućnost i finansijsku sigurnost. Sebi i svojim najbližima ćemo to omogućiti ugovaranjem mešovitog životnog osiguranja.

Šta je to životno osiguranje i kako ga ugovoriti?

Mešovito životno osiguranje je osiguranje i štednja. Osiguranje je, jer se u slučaju nepredviđenih okolnosti porodici osiguranika obezbeđuje finansijska zaštita. Štednja je, jer po isteku ugovorenog trajanja osiguranja posedujete kapital -osiguranu sumu uvećanu za pripadajuću dobit.

Izbor osiguranja zavisi od više faktora: od posla kojim se bavite, stila života, od finansijskih mogućnosti i potreba. Pre svega, zavisi od toga ko je sve usko povezan sa vama i zavisi od vas: porodica, partner, deca.

Važni su i vaši planovi koje vezujete uz svoje osiguranje i cilj koji želite da postignete njegovom isplatom. Ukoliko imate porodicu i decu, savetujemo vam da se obavezno životno osigurate. Sve dok su deca mala, dok ih školujete i finansijski se brinete o njima polisa im pruža određenu finansijsku sigurnost u slučaju da se vama nešto dogodi.

Društva za osiguranje Vam preporučuju da polisu životnog osiguranja ugovorite sa početkom radnog angažmana i na duži period. Osiguranja na duži vremenski period finansijski su povoljnija jer ostvarujete veći kapital, što je naročito povoljno za mlađe osobe. Osiguranje može ugovoriti svaka zdrava osoba od navršenih 14 do 70 godina starosti na rok od 5 do 25 godina.

Ugovaranje polise preporučujemo i kao dodatni instrument osiguranja što kvalitetnijeg životnog standarda u penziji. Ulaganje u polisu osiguranja života uvek je isplativa investicija jer je to jedini proizvod koji istovremeno obezbeđuje sigurnost osiguranika i njegove porodice u slučaju smrti i predstavlja konkurentan oblik štednje uz valutnu klauzulu uvećanu za dobit.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
osiguranje života životno osiguranje kako se osigurati polisa osiguranja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana