Tekst objavljen: 20.02.2019 13:24        


Na Gulfud sajmu u Dubaiju svoje proizvode tradicionalno predstavljaju izlagači iz Srbije. Najveći svetski sajam hrane, pića i ugostiteljstva, održava se od 17. do 21. februara, a među 5.000 izlagača iz 186 zemalja sveta, Srbija ima svoje predstavnike – 13 kompanija koje izlažu i šest koje imaju status posetioca.

Srpska hrana na sajmu u Dubaiju

Delegacija proizvođača iz Srbije i ove godinena sajmu u Dubaiju boravi u organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije. Na štandu Srbije u Hali Šeik Said svoje proizvode predstavljaju: "Zdravo organic", "Master fruits", "PIK Bečej", "Bahus", "PIK Južni Banat", "ITN Group", "PIP Novi Sad", "Nektar", "Benlian food", "Mundorama", "Bernstein doo", "Damar confit"i sirana "Jovanović".

Posetioci Gulfuda mogu da se upoznaju sa širokim asortimanom srpskih proizvoda – od sokova i sokića za najmlađe, preko pirinčanih i kukuruznih pločica, pirinčane kaše, džemova, energetskih napitaka, svežih srpskih tartufa i proizvoda od tartufa, do ajvara, voća, povrća, tortilja i vrhunskih sireva.

U svojstvu posetilaca na Gulfudu su kompanije "The Truffles CO. ltd", "Tisacoop LTD", "BMD", "Agranela", "Agropartner"i "Mirotin Tisa".Sajam Gulfud 2019 otvorio je šeik Hamdan Bin Rašid el Maktum, zamenik vladara Emirata Dubai i ministar finansija UAE. Ambasador Srbije u UAE, Stanimir Vukićević, posetio je štand Srbije i razgovarao sa predstavnicima kompanija o mogućnostima plasmana proizvoda na tržište UAE i šire.

S obzirom na to da Ujedinjeni Arapski Emirati uvoze više od 80 odsto prehrambenih proizvoda, od čega 50 odsto ponovo izvoze u zemlje Zaliva i istočnu Afriku, ulazak na tržište UAE predstavlja dugoročno obezbeđivanje poslovanja svim proizvođačima hrane i pića iz sveta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Prošlogodišnji nastup kompanija iz Srbije, takođe u organizaciji PKS i RAS, na Gulfudu bio je uspešan – dogovoreni su izvozni poslovi vredni više od dva miliona evra, a predstavnici srpskih firmi održali su više od 430 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim partnerima iz UAE, drugih zemalja Bliskog istoka i ostalih država zainteresovanih za uvoz hrane iz Srbije.

Najveće interesovanje za naše proizvode pokazali su potencijalni partneri iz Dubaija, Omana, Katara, Rusije, Kanade, Kenije, Indije, Egipta, Saudijske Arabije, Bahreina, Kine i Južne Koreje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija hrana sajam hrane

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana