Tekst objavljen: 23.07.2014 13:12        


Odevni predmeti su jeftiniji u polovini zemalja Evrope nego u Srbiji, a naša odeća je samo za 2,1% jeftinija od proseka 28 članica EU. Naše cene su jednake kao u Sloveniji, a naša odeća je jeftinija nego u Nemačkoj za samo 4,3 odsto, mada su plate u Nemačkoj pet puta više od srpskih piše sajt Makroekonomija.org.

Srbija uveliko u EU, barem kada je o ceni garderobe reč

Garderoba je jeftinija u svim zemljama sa kojima se graničimo, u Crnoj Gori za samo 1,5%, u Hrvatskoj za 4,1%, u BiH za 5,5%, u Rumuniji za 11,5%, u Bugarskoj za 15,9%, u Makedoniji za 21,2%, u Mađarskoj za 23,6%, a u Albaniji za 29,8%.

Ispada da je Srbija "zlatno ostrvo” za trgovce garderobom, u moru istočnoevroskih zemalja gde moraju da prodaju robu po znatno nižim cenama.

Turska je najjeftinija kada je garderoba u pitanju, a niže nivoe cena od Srbije imaju još Grčka, Španija, Kipar, Poljska, Češka, Malta, Grčka, Portugalija… i Austrija, Irska i Ujedinjeno Kranjevstvo, čije plate možemo samo da sanjamo!

Garderoba je najskuplja u Norveškoj, Islandu, Švedskoj i Danskoj, pa u Švajcarskoj i Finskoj, dok sve ostale visokorazvijene zemlje imaju slične cene garderobe kao i Srbija.

A u tim visokorazvijenim zemljama postoje dani kada su veliki popusti i rasprodaje, što u Srbiji još uvek ne videsmo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija odeća prodaja odeće garderoba

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana