Tekst objavljen: 19.11.2013 16:45        


Ministar privrede Saša Radulović najavio je podršku za start-ap projekte u vidu fonda od 35 miliona evra od 2014. godine! Radulović je izjavio da je država iz budžeta izdvojila četiri milijarde dinara koje će se od januara 2014. koristi za privlačenje privatnih “venčer kapital fondova”.

Srbija u 2014. daje 35 miliona evra za start-ap biznis

- To će doneti privatni novac, a država će koinvestirati u iznosu od 20 do 40 odsto – rekao je Radulović.

On je objasnio da je reč o investicionim fondovima za razvoj inovacija koje su preko potrebne srpskoj ekonomiji.

On je naglasio da su tim fondovima potrebni projekti za finansiranje i pozvao sve preduzetnike i inovatore u Srbiji da ih ponude.

Prema njegovim rečima, ulaganjem u inovacije, koje su budućnost svake zemlje, Srbija će dobiti novi zamajac i otvoriti novo poglavlje za budućnost.

- Problem je u tome što ulaganja u inovacije obično imaju prvih nekoliko godina gubitke i potrebno je vreme dok počnu da stvaraju profit, zbog čega banke ne mogu da finansiraju takve projekte. Zbog toga su za finansiranje takvih projekata neohodni posebni investicioni fondovi pod nazivom “venčer kapital fondovi”, čiji menadžent takođe pomaže da se ostvari proboj na tržištu. Ovo će takođe biti veliki magnet za naše ljude u inostranstvu da se vrate u Srbiju – rekao je Radulović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Nikola 21.01.2014 13:48

    Ja sam Nikola Blazic,imam 21 godinu.Interesu je me da li bih ja mogao dobiti start up kredit od 5500 eura za otvaranje auto servisa?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
start up start-up Srbija it industrija biznis pokretanje posla

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana