Tekst objavljen: 03.10.2015 9:50        


Srbija je potpuno energetski stabilna i bezbedna zemlja, poručio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i naveo da je Srbijagas počeo da ostvaruje odlične rezultate i da su pred tom kompanijom najbolji dani. 

Srbija energetski stabilna, dobri dani za Srbijagas

Antić je, na energetskoj konferenciji povodom 10.godišnjice postojanja Srbijagasa, rekao da je poslednjih godinu i po dana Srbijagas ušao u novu fazu rada i da ima podršku vlade da obavlja svoju osnovnu delatnost - nabavku i isporuku i naplatu gasa.

On je podsetio da je Srbijagas prošao kroz teške periode jer se preko te kompanije vodila socijalna politika, cene gasa nisu bile adektavne kao ni podrška države, kao i da je Srbijagas morao da preuzima preduzeća u restrukturiranju.

"Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović bi mogao da bude generalni direktor polovine tih preduzeća u restrukturiranju", rekao je Antić i dodao da se rad tih preduzeća ozbiljno odrazio na poslovanje Srbijagasa, jer mu je to donelo nove dugove.

Srbijagas je prošao i kroz teške gasne krize, ali je i u tim situacijama uspeo da obezbedi Srbiji i građanima dovoljne količine gasa, rekao je Antić.

Ministar je istakao da je to preduzeće sada nema nijedan dinar duga prema Gaspromu za proteklu grejnu sezonu, što nikada ranije nije bilo.

Očekuje se da će do početka sledeće godine i dugovi prema Jugorosgasu biti izmireni, rekao je Atić.
Prema njegovim rečima, pred Srbijom su veliki gasni projekti i najavio je da će se u oktobru sa Garspromom razgovarati o detaljima proširenja skladišta Banatski dvor na milijardu kubika.

Antić je naveo da se razmišlja i o novom gasnom skladištu Banatski Itebej i radi ozbiljna studija, ističući da bi sa ta dva skladišta Srbija imala oke dve milijarde metara kubnih gasa što je gotovo naša godišnja potrošnja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
energetska efikasnost snabdevanje gasom srbijagas energetska stabilnost

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana