Tekst objavljen: 15.12.2013 11:30        


Ovogodišnji dobitnici zlatne medalje Moj izbor 2013 su Plazma keks kompanije Bambi, kao najomiljeniji domaći proizvod i Dijamant, kao najomiljeniji proizvođač. Ovogodišnja priznanja dodeljena su sinoć u Beogradskom dramskom pozorištu, i to na osnovu rezultata istraživanja, koje je obavljeno na uzorku od 2.010 kupaca u 17 gradova Srbije.

Srbi vole domaće, a najviše Plazmu i Dijamant

- Kupci u Srbiji imaju veliko poverenje u kvalitet domaćih proizvoda, koje u okviru prehrane, dostiže gotovo 85 odsto - rekao je predsednik udruženja "Moja Srbija" Milan Ristić.

On je naglasio da skoro dve trećine kupaca kaže da bi se lakše opredelilo za neki proizvod kada bi imali jasniju informaciju da je domaćeg porekla. Osnovni uslov da neki proizvod postane nosilac priznanja "Moj izbor" je da je domaćeg porekla, bez obzira na strukturu vlaništva firme koja ga proizvodi.

Izuzetno, za ovo priznanje se mogu nominovati i strani proizvodi i brendovi, ukoliko poslovanje njihovih kompanija odlikuju značajne investicije u Srbiji i visoka društvena odgovornost.

U kategoriji mleko i mlečni proizvodi nagrađena je Imlekova "Moja kravica", za meso i mesne prerađevine "Zlatiborac", u kategoriji supe, brašno i dodaci jelima - "Začin C"-

Kada je u pitanju ulje, prilozi i prelivi nagrađen je "Dijamant", najbolja mineralna voda je "Knjaz Miloš", bezalkoholni napitak "Life 100 odsto", dok je u kategorili piva i vina nagrađeno "Jelen pivo".

Proizvod Soko Štarka "Smoki" najbolja je grickalica, "Plazma keks" je najbolji slatkiš, dok je "Frikom" odneo pobedu u kategoriji voća i povrća.

U kategoriji kozmetike i sredstava za higijenu "Bohor" je ove godine najbolji, za obuću, odeću i proizvode od tekstila nagrađen je "Extreme Intimo", za nameštaj i kućne aparate "Gorenje" frižideri, a za internet i telekomunikacije VIP mobilna telefonija.

Dodelu priznanja organizovali su udruženje građana "Moja Srbija" i Privredna komora Beograda, u okviru kampanje "Srbija ima kvalitet".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija potrošači loš kvalitet proizvodi kupujmo domaće domaći proizvodi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana