Tekst objavljen: 18.06.2015 10:47        


Rusija i Turska mogle bi do kraja juna da potpišu sporazum o izgradnji Turskog toka, rekao je danas ruski ministar energetike Aleksandar Novak. On je, takođe, dodao da Turska može da uđe u projekat izgradnje morskog dela tog gasovoda u oblasti svoje ekonomske zone, preneo je Tas.

Sporazum o Turskom toku moguća do kraja juna

Kada je u pitanju finansiranje izgradnje nadzemne infrastrukture Turskog toka u Grčkoj, Novak je izrazio mogućnost učešća i ruskih kompanija i banaka i najavio da će o tome Rusija i Evropska unija razgovarati od 27. do 29. juna, kada će biti reči i o isporuci gasa u Ukrajinu.

Pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov je juče na pitanje novinara da li će biti bilo kakvog potpisivanja dokumenata o Turskom toku na Međunarodnom ekonomskom forumu, koji je danas počeo u Sankt Peterburgu, rekao da zvanična Moskva čeka na signal Turske kako bi pripremila nove dokumente za projekat tog gasovoda.

Turski tok bi bio alternativa Južnom toku, čija je realizacija obustavljena u decembru prošle godine. Kapacitet Turskog toka biće 63 milijarde kubnih metara godišnje, od čega će 47 milijardi kubnih metara biti isporučivano u novo gasno čvorište na tursko-grčkoj granici.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ruski gasovod gradnja gasovoda gasovod Grčka turska turski tok

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana