Tekst objavljen: 27.10.2024 16:00        


Vlasti španskog grada Malage zabraniće nova kratkoročna turistička iznajmljivanja u 43 gradska naselja, kako bi odgovorile na revolt stanovnika da im turizam, koji je u porastu, podiže cene na tržištu nekretnina

Španski grad zabranio izdavanje stanova na dan


Grad na jugu Španije tako se pridružio drugim sredinama u toj zemlji u suzbijanju kratkoročnih rentiranja stanova, računajući i Barselonu, koja planira da ukine dozvole za turističko iznajmljivanje do 2028, preneo je Rojters.

Stanovnici, koji protestuju zbog visokih zakupnina i nedostatka dugoročne ponude stanova, krive za to kratkoročno iznajmljivanje na platformama, kao što su Airbnb i Buking, kao i priliv stranaca koji biraju Malagu za bazu za rad na daljinu.

Zabrana, koju je objavilo gradsko veće Malage, biće usmerena na kvartove u kojima je više od osam odsto svih kuća izdato na kratkoročnoj osnovi, navodi se u saopštenju.

U centru Malage, kratkoročni odmori čine 65 odsto ukupnog turističkog smeštaja, navodi se u studiji koju su sprovele lokalne vlasti.


Turisti koji borave u hotelima bili bi oslobođeni poreza, što bi zahtevalo sprovođenje reforme nacionalnog zakona.

Tokom protekle decenije, Španija je imala porast potražnje za kućama za iznajmljivanje od migranata i porodica sa niskim primanjima, navodi se u nedavnim podacima Banke Španije.

Međutim, stanodavci često biraju iznajmljivanje turistima zbog bolje zarade.

Malaga ima 14.000 hotelskih kreveta i još 40.000 u apartmanima za odmor, rekao je gradonačelnik tog grada Fransisko De la Tore.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
malaga zabrana izdavanja stanova Španija stan na dan

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana
gates of olympus game starlight princess putaran mahjong ways pragmatic play inovatif lucky neko si kucing keberuntungan situs server kamboja akun vvip muraibet sweet bonanza candyland game deposit qris keberagaman tema game online rahasia sukses zeus apk gacor zeus racikan pola olympus game scatter kamboja pola racikan admin pusat akun pro platinum game mega maxwin situs akun gacor link maxwin game online game ewallet resmi game rtp super tinggi game hoki terbaru game mahjong ways game online gacor strategi mahjong ways trik sweet bonanza