Tekst objavljen: 19.12.2017 16:00        


Sosijete ženeral banka A.D. Beograd (Societe Generale Srbija) preuzela je deo kreditnog portfolija klijenata Jubanke, nekadašnje Alfa banke koja je od aprila 2017. godine u stoprocentnom vlasništvu AIK Banke A.D. Beograd.

SoGe banka preuzela deo kreditnog portfolija Jubanke

Kreditni portfolio, koji je predmet ugovora zaključenog između Sosijete ženeral banke i Jubanke,obuhvata stambene i keš kredite, kreditne kartice za stanovništvo kao i kredite odobrene malim isrednjim preduzećima (MSP).

Sosijete ženeral Srbija je po obimu kredita treća banka na srpskom bankarskom tržištu, a ovomakvizicijom potvrđuje i primenjuje svoju strategiju daljeg rasta na domaćem tržištu.

„Preuzimanje dela kreditnog portfolija Jubanke predstavlja dodatnu potvrdu strateške opredeljenostiSosijete ženeral Srbija da učvrsti svoje poslovanje na domaćem tržištu i da doprinese stabilnostibankarskog sektora u Srbiji“, izjavila je Marija Ruseva, predsednica Izvršnog odbora Sosijete ženeralbanke.

Sosijete ženeral banka kontaktiraće bivše klijente Jubanke i ponuditi im svu neophodnu pomoć ipodršku kako bi im omogućila da nastave da koriste bankarske proizvode i usluge na najkvalitetnijemnivou. Bivši klijenti Jubanke za dodatne informacije mogu takođe pozvati broj 0800/333 – 339 ili selično informisati u ekspoziturama Sosijete ženeral banke.

Sosijete ženeral Srbija, koja je deo jedne od najvećih evropskih grupacija za pružanje finansijskihusluga, na domaćem tržištu posluje kao najstarija strana banka, a svoje prvo predstavništvo u Beogradu, za rad sa korporativnim klijentima, otvorila je još 1977. godine. Od kada je proširila svojeposlovanje , ova transakcija predstavlja drugu akviziciju Societe Generale Srbija, nakon što je 2013.godine preuzela portofolio klijenata nekadašnje KBC banke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
jubanka banka Societe Generale preuzimanje klijenata kreditni portfolio

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana