Tekst objavljen: 20.02.2015 6:54        


Tradicionalna privredno-turistička manifestacija "Slaninijada", na kojoj se očekuje učešće oko 300 izlagača, biće održana od 12. do 15. februara u Kačarevu.

Slaninijada u Kačarevu od 12. do 15. februara.

Na manifestaciji koja se održava na centralnom seoskom trgu, na više od 3.000 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog prostora učestvovaće domaći, zanatski i industrijski proizvođači, a procenjuje se da će ove godine Slaninijadu u Kačarevu posetiti izmedju 75.000 i 80.000 gostiju.

Kako su najavili organizatori, cene će biti niže nego u prodavnicama pa se očekuje i dobar finansijski efekat.
Slaninijada je manifestacija zasnovana na proizvodima od mesa koja reprezentuje tradicionalne gastronomske običaje i kuhinju stanovništva južnog Banata, a na njoj će biti izložena, pre svega, domaća slanina, pravljena na stari domaći način bez aditiva.

Efekti Slaninijade, koja se ove godine održava 28. put za redom, su podizanje proizvodnje i tova svinja, doprinos u podizanju kvaliteta proizvoda od mesa, kao i razvoj seoskog i etno turizma.

Na manifestaciji će biti održano takmičenje za najbolju slaninu, a žiri sastavljen od renomiranih stručnjaka, tehnologa instituta Tamiš iz Pančeva proglasiće "Zlatnog pobednika Slaninijade".

Učesnici manifestacije takmičiće se za najbolju domaću, industrijsku i zanatsku slaninu.
Organizuje se i takmičenje u topljenju slanine "Zlatni čvarak '', zatim takmičenje u spremanju svinjskog paprikaša ''Zlatni kotlić", i takmičenje u spremanju slaninarskog pasulja.

Posetioci će imati priliku da vide i bogatu prodajnu izložbu ručnih radova, stolnjaka, peškira, delova narodnih nošnji, vezova, kao i da uživaju u tradicionalnim igrama i pesmama svih etničkih grupacija koje žive u ovom mestu.

Kačarevo propada opštini Pančevo, a od Begrada je udaljeno nepunih 30 kilometara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
industrija mesa razvoj turizma manifestacija Kačarevo privredno-turistička manifestacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana